Login / Join

De ultieme gids voor Clan Capital in Clash of Clans om je spel te verbeteren

Clash of Clans is een trendy mobiel spel dat regelmatig updates uitbrengt om zijn actieve gebruikersgroep iets nieuws te bieden. In een recente update hebben ze vlaggen verwijderd waarmee spelers hun nationaliteit konden laten zien.

Clan Capital is een van de nieuwste en populairste functies die aan het spel zijn toegevoegd. In dit spannende speltype kunnen spelers hun hoofdstad bouwen en tegen andere clans strijden om de dominantie.

In deze gids behandelen we alles wat je moet weten over Clan Capital om je te helpen begrijpen hoe je dit speltype moet spelen en enkele tips om je te helpen slagen.

De basis van Clan Capital begrijpen

Clan Capital bestaat uit verschillende districten waar je Hoofdstad Goud, dat je krijgt door het omzetten van Home Village en Builder Base met behulp van de Forge om bij te dragen aan de gebouwen in het district.

Om deel te nemen aan Clan Capital, moet je eerst in een clan zitten (XP level 2 of meer) en een stadhuis hebben dat geüpgraded is tot level 6. Hoe hoger het niveau van je Stadhuis, hoe meer dorpen je clan kan vrijspelen.

Het primaire doel van Clan Capital is om met je team samen te werken en vijanden te bevechten voor Capital Gold en andere beloningen.

Wat je moet weten over Clan Capital

Sommige gamers geven de voorkeur aan coachingslessen om hen te helpen beter te worden in het spel, terwijl anderen graag gidsen en tips lezen om beter te worden. Hier zullen we je wegwijs maken in de cruciale aspecten van Clan Capital.

De vliegmachine, smederij en handelaar

Om je clan te versterken en te zorgen dat je een sterke verdediging hebt, moet je werken aan de vliegmachine, het upgraden van je Smederijen de handelaar bezoeken om voorwerpen te krijgen die vaak moeilijk te verkrijgen zijn.

Hoofdstedelijke districten

Hoofdstaddistricten zijn gebieden van je Clanhoofdstad die je kunt aanpassen en upgraden. Elk district heeft een uniek doel, zoals grondstoffen produceren, troepen trainen of je hoofdstad verdedigen. De lay-out van je hoofdstad zorgvuldig plannen is essentieel om het beste uit elk district te halen.

Elk district heeft een ander thema dat gamers helpt troepen, spreuken en gebouwen vrij te spelen die cruciaal zijn voor hun succes.

Invalweekenden en invallen in de hoofdstad

Raid Weekends zijn elk weekend speciale evenementen waarbij je bonussen (Capital Gold en Raid Medals) kunt verdienen door deel te nemen aan Clan Capital gevechten.

Capital Raids zijn grootschalige gevechten waarbij meerdere clans tegen elkaar strijden en de winnende clan veel Clanmedailles verdient. Het evenement telt 50 spelers die tot 5 keer kunnen vechten tijdens de driedaagse raid. Interessant is dat de schade die een speler aanricht niet wordt gereset, en dat de vallen die gamers zetten niet worden herbewapend totdat het evenement is afgelopen!

District vriendelijke uitdagingen

Met District Friendly Challenges kunnen spelers hun vaardigheden tegen elkaar testen in een gecontroleerde omgeving. Dit kan een geweldige manier zijn om te oefenen en je strategieën te verfijnen voordat je het tegen andere clans opneemt in serieuzere gevechten.

Spelers die deelnemen aan District Friendly Challenges moeten aanvallen met het hoofdstedelijke leger. De speler die de uitdaging start kan meedoen met de aanvallen, maar er kan maar één uitdaging per district tegelijk actief zijn.

Clanhoofdstad indelingen

De beste indeling is cruciaal om te slagen in het Clanhoofdstad evenement. Clanleden kunnen bijdragen aan het bouwen van de beste basis, maar alleen de Leider en Co-leiders kunnen veranderingen aanbrengen.

Wijzigingen die tijdens het Raid Weekend-evenement worden aangebracht, worden pas na afloop van de matchmaking doorgevoerd. Momenteel is er geen optie om basisindelingen te kopiëren voor Capital Peak, dus spelers moeten hun basis handmatig indelen.

Terreinen en verdedigingen

Er zijn verschillende terreinen en verdedigingen in Clan Capital. De terreinen omvatten water, kliffen en bruggen, die de bewegingen van de troepen kunnen beïnvloeden.

Aan de andere kant zijn er veel verdedigingen, waaronder Kanon, Super Tovenaarstoren, Mega Tesla, Straalboog, Multi Kanon, Snelle Raketten en Hoofdstadhal.

Elke verdediging heeft een uniek vermogen om zich te verdedigen tegen grond- of luchteenheden, om onder andere spatschade te veroorzaken of vijanden te zappen.

Leger Training

Met Clan Capital kunnen troepen gevechtsklaar zijn zonder trainingstijd. De optie Training is toegankelijk in het legerkamp van Clan Districten, waarbij de totale grootte van het legerkamp de gecombineerde kracht is van alle Hoofdstedelijke Districten.

Vrijgespeelde troepen en spreuken zijn beschikbaar voor alle gevechten, ongeacht het niveau van de speler. Spelers kunnen tijdens gevechten geen helden uit de bouwersbasis en het thuisdorp gebruiken.

Troepen en spreuken

Spelers moeten individuele barakken bouwen voor elke troep om troepen vrij te spelen in de Clan Hoofdstad, in tegenstelling tot in het thuisdorp. Het upgraden van de barakken zorgt automatisch voor een upgrade van de troepen.

De Clan Hoofdstad heeft 14 troepen en vijf spreuken, die elk een Spreukenfabriek vereisen. Spreuken blijven actief tijdens aanvallen en worden meegenomen naar het volgende gevecht in hetzelfde Clan-district. Het upgraden van de fabrieken upgradet de spreuken, wat iets kan zijn voor spelers om zich op te concentreren.

Beloning

Spelers kunnen beloningen verdienen via kapitaalgoud en raidmedailles in het spel. Om gebouwen te upgraden heb je Capital Gold nodig, dat je kunt verdienen door Home Village en Builder Base middelen te craften die beschikbaar zijn in de Forge.

Je kunt Raid Medals verdienen door Clan Capital aanvallen en ze gebruiken om troepen te kopen, Clan Castle troepen te doneren en items te verhandelen. Spelers kunnen hun totale beloningen voor offensieve en defensieve resultaten en de totale verdiende Kapitaal buit controleren na het Raid Weekend.

Als er zoveel spelers tegelijk spelen, kan dat de downloadtijd van updates beïnvloeden. Als je problemen hebt met downloaden of trage snelheden ervaart, bekijk dan onze gids voor probleemoplossing.

Editorial Office
igitems