Login / Join
CoC

Welke Clash of Clans-gebouwen moet je als eerste upgraden?

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige Clash of Clans-spelers altijd een voorsprong lijken te hebben? Het komt allemaal door slimme keuzes te maken over welke gebouwen ze als eerste willen upgraden. Als ze dit goed doen, worden hun dorpen sterker en sneller.

Of het nu gaat om verdedigen tegen meedogenloze aanvallen of het plannen van de volgende grote inval, weten welke upgrade het beste is, is de sleutel.

In deze gids vertellen we je welke gebouwen je als eerste moet upgraden om spelers te helpen hun vijanden te domineren en indruk te maken op hun clangenoten. Ze zijn klaar om hun basis in een onbreekbaar fort te veranderen.

Welke defensieve gebouwen moeten prioriteit krijgen

De juiste verdedigingsgebouwen om als eerste te upgraden, kan de weerstand van een dorp tegen aanvallen enorm vergroten en een solide basis leggen voor zowel verdediging als algehele progressie in Clash of Clans.

Nieuwe verdediging voor je huidige stadhuis

Zodra het Stadhuis upgradetvinden spelers nieuwe verdedigingsstructuren. Het is cruciaal om deze nieuwe verdedigingen meteen te bouwen.

Ze beginnen op niveau één, maar zelfs op dit basisniveau bieden ze extra bescherming tegen aanvallers, waardoor ze van onschatbare waarde zijn tijdens vroege invallen waarbij elk beetje verdediging telt.

Spatschade vs. puntschade

Als je overweegt wat je als volgende gaat upgraden, concentreer je dan op splash damage verdedigingen zoals Wizard Towers en Mortars. Deze structuren beschadigen meerdere vijanden tegelijk, waardoor ze essentieel zijn voor het afweren van groepen aanvallers.

Puntschadeverdedigingen zoals Kanonnen en Boogschutterstorens richten zich daarentegen op individuele vijanden. Hoewel ze ook belangrijk zijn, kunnen hun upgrades wachten omdat ze niet dezelfde brede beschermende waarde bieden.

Geavanceerde verdedigingsstructuren

Voor spelers met stadhuizen van een hoger niveau is het belangrijk om voorrang te geven aan upgrades voor X-Bows en Inferno Towers. Deze geavanceerde bouwwerken leveren veel vuurkracht en kunnen geavanceerdere aanvallen afschrikken.

Door deze verdedigingswerken al in een vroeg stadium op te waarderen, zorg je ervoor dat ze optimaal presteren bij de verdediging van de meest kritieke aanvallen, waardoor de integriteit van het dorp behouden blijft tijdens zware gevechten.

Aan welke offensieve gebouwen moet je prioriteit geven?

De juiste offensieve gebouwen vroeg upgraden kan de aanvalscapaciteiten van een speler drastisch verhogen. Dit zorgt ervoor dat ze de kracht hebben om tegenstanders uit te dagen en effectief grondstoffen veilig te stellen.

Legerkampen en kazernes

Door legerkampen uit te breiden kunnen spelers meer troepen huisvesten, wat essentieel is voor het lanceren van krachtige aanvallen. Het upgraden van kazernes zorgt niet alleen voor nieuwe troepen, maar versnelt ook de productie van troepen.

Bovendien is deze dubbele verbetering cruciaal omdat spelers zo snel sterkere legers kunnen bouwen en altijd gevechtsklaar zijn.

Laboratorium Upgrades

Het Laboratorium is waar de doeltreffendheid van troepen en spreuken een grote boost krijgen. Als je prioriteit geeft aan laboratoriumupgrades, worden alle troepen en spreuken die de speler gebruikt krachtiger, waardoor ze een voorsprong krijgen in gevechten.

Deze upgrades kunnen het verschil maken tussen winnen en verliezen, vooral tijdens felbevochten invallen.

Spreukenfabriek

Het upgraden van de Spreukenfabriek opent extra slots voor spreuken, waardoor spelers een verscheidenheid aan krachtige aanvallen kunnen gebruiken in de strijd. Elke upgrade introduceert ook nieuwe soorten spreuken, waardoor de strategische opties worden uitgebreid.

Deze flexibiliteit kan de uitkomst van aanvallen sterk veranderen, waardoor het makkelijker wordt om verdedigingen te overwinnen en de overwinning op te eisen.

Welke grondstoffen en opslaggebouwen je prioriteit geven

Grondstoffenbeheer is een cruciaal onderdeel van Clash of Clans en strategische upgrades naar grondstoffen en opslaggebouwen kunnen het vermogen van een speler om andere belangrijke upgrades te financieren en te versnellen enorm verbeteren.

Deze gebouwen zorgen voor een constante instroom van materialen die nodig zijn voor zowel verdediging als aanval, waardoor ze extreem belangrijk zijn voor duurzame groei en succes in het spel.

Waarom grondstofgebouwen vroeg upgraden

Upgraden van grondstofgebouwen zoals goudmijnen en elixerverzamelaars is cruciaal omdat ze het benodigde geld leveren om alle andere gebouwupgrades te ondersteunen.

Bovendien werken deze gebouwen continu, waardoor de voorraad grondstoffen van de speler toeneemt, wat essentieel is, vooral als er snel grote hoeveelheden nodig zijn.

Vroege verbeteringen in deze faciliteiten zorgen voor een snellere accumulatie van grondstoffen, waardoor je sneller vooruitgang boekt in het spel.

Het belang van opslagupgrades

Het uitbreiden van de opslagcapaciteit voor goud en elixer is net zo belangrijk. Naarmate spelers verder komen, worden de kosten van upgrades hoger en hebben ze grotere grondstofreserves nodig.

Het upgraden van opslaggebouwen zorgt ervoor dat spelers genoeg grondstoffen kunnen verzamelen om niet alleen te beginnen, maar ook om dure upgrades zonder vertraging te voltooien.

Bovendien kunnen deze gebouwen overvallers afschrikken, omdat volledig geüpgradede opslaggebouwen hogere trefpunten hebben, waardoor ze moeilijker te vernietigen zijn.

Helden en speciale gebouwen

Het verbeteren van helden zoals de Archer Queen en Barbarian King is essentieel omdat ze de offensieve en defensieve capaciteiten van een speler in gevechten enorm kunnen vergroten. Deze helden kunnen het tij van een aanval keren met hun krachtige vaardigheden.

Ook het verbeteren van het kasteel van de Clan is cruciaal, omdat het de capaciteit vergroot om meer troepen en spreuken te huisvesten, wat een aanzienlijke ondersteuning biedt tijdens aanvallen en verdedigingen. Deze upgrade kan een spelbreker zijn tijdens clanoorlogen, waardoor het een prioriteit is voor elke serieuze speler die naar de overwinning streeft.

Inpakken

Strategische upgrades in Clash of Clans kunnen het dorp van elke speler veranderen in een formidabele vesting. De keuze van de gebouwen die het eerst worden verbeterd, heeft invloed op de defensieve kracht en de aanvalskracht, die cruciaal zijn voor zowel het individuele succes als het succes van de clan.

Spelers kunnen hun strategieën bespreken en hun upgrade-ervaringen delen op communityforums om nog beter te worden. Dergelijke interactie kan de spelervaring verrijken, nieuwe inzichten bieden en de kameraadschap onder mede-Clash-fans bevorderen.

Upgrade je gebouwen en zorg ervoor dat je meer goud om nog beter te worden in Clash of Clans.

Editorial Office
igitems