Login / Join

Wat zijn de minimale systeemvereisten voor Fortnite?

Console spelers hebben niet te maken met systeemeisen, maar als je Fortnite op een computer speelt, moet je ervoor zorgen dat je computer aan de minimale eisen voldoet om te kunnen spelen. Je kunt het spel draaien als je op een fatsoenlijke pc speelt, maar computers met lagere specs zullen moeite hebben met het renderen van de textures die het spel nodig heeft.

Sommige spelers proberen het spel te spelen op pc's die iets onder de minimumeisen gaan om het te draaien, maar ze hebben geen fatsoenlijke spelervaring, en het spel zelf crasht ook vaak.

Lees verder om de minimale vereisten van Fortnite voor pc's en laptops te kennen. We hebben ook de aanbevolen specs toegevoegd die je nodig hebt om Fortnite te draaien zoals de ontwikkelaars het bedoeld hebben.

Minimum systeemvereisten voor Fortnite op PC

Als je Fortnite wilt downloaden en op je pc wilt draaien, moet je een computer of laptop hebben met de volgende specificaties:

  • Processor: Core i3-3225 - 3,3 Ghz
  • Geheugen: 8 GB RAM
  • Videokaart: Intel HD 4000 of AMD Radeon Vega 8
  • Werkend systeem: Windows 7 64-bit of Mac OS Mojave 10.14.6

Houd in gedachten dat dit het minimum is dat je nodig hebt om het spel te draaien, maar dat betekent niet dat je het volledig zult kunnen draaien. Je zult nog steeds zijn graphics moeten verlagen voor je computer om het spel fatsoenlijk te kunnen draaien.

Veel mensen vinden het niet leuk om Fortnite op deze manier te spelen, dus doen ze het liever niet. Je zult het spel niet kunnen draaien als je het instelt op betere graphics. We raden aan alle andere tabbladen op je computer te sluiten om de prestaties te verbeteren.

Naar je computer taakbeheer gaan en onnodige achtergrondprocessen sluiten kan ook helpen.

Optimale systeemeisen voor Fortnite op de PC

Als je Fortnite wilt spelen zoals het hoort, heb je een pc nodig met betere specs dan het minimum dat we net noemden. Hier zijn de aanbevolen vereisten om Fortnite op je computer te spelen:

  • Processor: Core i5-7300U 3,5 GHz of AMD Ryzen 3 3300U
  • Geheugen: 8 GB RAM of meer
  • Videokaart: Nvidia GTX 960 of AMD R9 280
  • Besturingssysteem: Windows 10/11 64-bit

Als je op een betere pc speelt, kun je het spel zo instellen dat het op betere graphics draait, wat zorgt voor een veel betere spelervaring. Houd er rekening mee dat je, als je die grafische instellingen omhoog wilt krijgen, een krachtigere pc nodig hebt.

De meestegaming laptops of PC'szijn gebouwd om games te draaien met gemiddelde of hoge grafische instellingen, maar we raden je toch aan hun specs te controleren voordat je ze koopt.

Is Fortnite spelen beter op de pc of op spelconsoles?

De waarheid is dat je misschien niet het verschil merkt tussen het spelen van het spel op pc of op consoles, tenzij je een professionele speler bent of een kieskeurige. Je moet een beslissing nemen op basis van je smaak als je een casual speler bent.

De meesteFortnite pro spelersspelen op PC omdat ze daarmee tot 300FPS kunnen komen, terwijl de PS5 of Xbox Series X hen slechts maximaal 120FPS geven. Het verschil tussen beide is enorm als je een pro bent, maar het is moeilijk op te merken als je voor je plezier speelt.

Streamers spelen ook liever op hun pc omdat ze dan alles van de stream op hetzelfde apparaat kunnen beheren. Daarnaast hebben professionele streamers vaak de nieuwste pc-apparatuur op de markt.

Inpakken

Fortnite is een van de meest mainstream games op dit moment, en als je er zoveel mogelijk van wilt genieten, zorg dan voor een pc met de optimale specs om het te draaien. Niet iedereen kan zich echter een hypermoderne pc veroorloven, dus je kunt het nog steeds spelen op een computer met lage specs als je de graphics van het spel lager zet.

Aangezien Fortnite een online spel is, kan het spelen op een computer die het spel niet goed draait je in het nadeel stellen bij het spelen tegen spelers met betere pc's.

Dit is ook een probleem voor gamers die competitief spelen in andere populaire games, zoals League of Legends of Valorant, omdat ranked matches voor hen echt belangrijk zijn. Zij kunnen dat probleem echter aanpakken dooreen Elo-booster te betalen om hen naar een hogere rang te krijgen.

Je kunt meer gaming blog posts lezen op de BoostRoyal website.

Editorial Office
igitems