Login / Join
Valorant

Wapen meta in Valorant 2023: Welke wapens bepalen het spel?

De wapens van Valorant zijn het belangrijkste onderdeel van het spel, zoals bij elk wapenspel het geval is. Hoe dan ook, Valorant lijkt op geen enkel ander spel dat je eerder hebt gespeeld dankzij de manier waarop het de vaardigheden van elke agent integreert met de wapens die je hebt.

Net als bij andere releases van Riot Games, zoals League of Legends, zorgt het balanceringsteam van tijd tot tijd voor nerfs en buffs van die wapens om het spel interessanter te maken en aan te passen aan de nieuwe veranderingen. Dat creëert een meta van de beste agenten en wapens van het spel.

Als je Valorant vaak speelt en een hogere rang wilt halen als de nieuwe Act komt, moet je de meta begrijpen en in je voordeel gebruiken. Mensen die het negeren zullen nooit de rangladder beklimmen.

We zijn hier om je alle wapens te vertellen die op dit moment in de meta zitten, zodat je meer wedstrijden kunt winnen en je Elo-doel kunt bereiken. Onthoud dat dit zal veranderen als er een nieuwe patch komt, dus blijf op de hoogte van de laatste balanswijzigingen om de meta bij te houden.

Vandaal

De Vandal is een van de klassieke Valorant-wapens die spelers graag gebruiken. Zelfs beginners weten hoe effectief het is. Waarom is dit wapen zo effectief? Door zijn hoge schade en nauwkeurigheid. Je kunt het gebruiken als een one-shot headshot kill-wapen en dat maakt het leuk om te spelen.

Een van de belangrijkste voordelen van dit wapen is dat het goed is voor lange- en korteafstandsgevechten, waardoor het een van de meest complete en gebalanceerde wapens in het spel is. Verwacht dat het ook in andere patches een goede keuze blijft.

Fantoom

Als we het hebben over wapens die leuk zijn om te spelen, kunnen we de Phantom niet vergeten. Dit geweer heeft een hoge vuursnelheid en nauwkeurigheid, en dat is de belangrijkste reden waarom mensen het graag gebruiken. De stille modus is perfect voor hogere ELO's waar stealthy spelen essentieel is.

Hij richt minder schade aan dan de Vandal, maar maakt dat goed met zijn extra functies en snellere vuursnelheid. De Phantom is dodelijk effectief in korteafstandsgevechten, dus we raden aan om hem dicht bij je vijanden te houden als je hem gebruikt.

Operator

Niet veel mensen spelen graag met snipers omdat ze een hoger vaardigheidsniveau vereisen, maar als je ze eenmaal leert gebruiken, kun je een veel betere speler worden dan voorheen. De Operator is een sluipschuttersgeweer dat bijna altijd in de Valorant-meta zit. Als je weet hoe je dit wapen moet gebruiken, kun je een ronde lang alle vijandelijke leden uitschakelen.

Het beste aan de Operator is dat je er hele delen van de kaart mee kunt vergrendelen, waardoor het voor je vijanden moeilijker wordt om een hoek te veroveren of vast te houden. Je kunt het gebruiken ongeacht het speltype dat je wilt spelen.

Spectre

Hoewel ze niet zo populair zijn als volautomatische geweren, zijn submachinegeweren een geweldige keuze voor spelers die in het begin van het spel een betaalbare optie willen kopen. Als dat is wat je wilt, koop dan de Spectre.

Sheriff

Revolvers zijn een van de beste wapens die je kunt kiezen in een videogame met wapens, en Valorant is daarop geen uitzondering. Als je de Sherif kiest, kun je elke vijand die in je buurt komt met één schot doden. Dat maakt het een gevaarlijk wapen voor korte afstand <a href="https://www.youtube.com/watch?v=3l-t99toK80&ab_channel=ProGuidesValorantTips%2CTricksandGuides" target="_blank">pro's</a>. </p> <p> </p> <h3><strong>Ares</strong></h3> <p> </p> <p>Ares is het laatste wapen in deze lijst van de beste wapens voor de meta. Dit lichte machinegeweer heeft een hoge vuursnelheid en een groot magazijn, zodat je het kunt gebruiken om je vijanden te onderdrukken of om hoeken vast te houden. </p> <p> </p> <h2><strong>Inpakken </strong></h2> <p> </p> <p>Je moet niet spelen met <a href="https://valorant.fandom.com/wiki/Weapons" target="_blank">wapens</a> die je niet graag gebruikt, maar vergeet niet dat je met de juiste wapens sneller op de ranglijst kunt komen. Houd je aan de tips die je op deze pagina leest en bereik je ELO-doel! </p>

Editorial Office
igitems