Login / Join

Waarom heeft Clash of Clans vlaggen verwijderd?

Clash of clans is een online spel dat de laatste jaren erg populair is geworden onder zowel pc- als mobiele gebruikers. Een van de redenen waarom veel mensen ervan houden is dat het, in tegenstelling tot veel vergelijkbare online spellen, heel eenvoudig te beheersen en te spelen is.

Wil je meer weten over Clash of Clans? Bekijk ons artikel over hoe geld te verdienen in COC!

Het spel zelf houdt in dat een speler een bolwerk opzet in een fictieve wereld die bevolkt wordt door andere online spelers. Elke speler moet zorgen voor de veiligheid en welvaart van zijn dorp met behulp van een breed scala aan hulpmiddelen die hij tot zijn beschikking heeft, zoals:

  • Mijnbouwactiviteiten
  • Magische vaardigheden
  • Een leger
  • Het bouwen van defensieve structuren
  • Hun territorium uitbreiden
  • Buurclans overvallen
  • Bondgenootschappen sluiten met andere spelers

Naarmate het spel vordert, kunnen goede spelers veel fictieve rijkdom en welvaart vergaren tot het punt waarop ze gerespecteerde clans kunnen worden in hun gekozen allianties.

Wat was het doel van de vlaggen?

Een functie die altijd een vast onderdeel van het spel is geweest, was de mogelijkheid om vlaggen te kopen die de nationaliteit van een speler vertegenwoordigen. Hoewel het geen belangrijke functie had, behalve voor decoratieve doeleinden, was het een leuke functie. De meeste spelers stonden te popelen om de vlag van hun land te kopen zodra hun goudreserves dat toelieten.

Het enige mogelijke voordeel van een nationale vlag is misschien het aangaan van allianties. Het is wellicht iets gemakkelijker om een team te vormen met een speler uit hetzelfde land.

Maar gezien de manier waarop de online gemeenschap met elkaar omgaat, is nationaliteit niet zo belangrijk als andere spelkenmerken zoals vaardigheid en kracht. Hoewel veel mensen het jammer vonden dat ze weggingen, zullen de vlaggen dus niet al te lang gemist worden.

Wat de spelontwikkelaars zeiden

Supercell is het bedrijf achter Clash of Clans en daarom was de beslissing om de vlaggen te verwijderen aan hen. Tot nu toe hebben de ontwikkelaars de spelers geen officiële reden gegeven voor hun beslissing. De enige aanwijzing is hun zogenaamde wens om het spel gescheiden te houden van echte referenties.

Bovendien is de wereld het afgelopen jaar opgeschrikt door veel politieke onrust. De ontwikkelaars van het spel zouden er dus op gebrand zijn om te voorkomen dat enige onwil de manier waarop spelers van het spel genieten zou beïnvloeden.

Vanuit dat oogpunt is het logisch dat ze de moeite nemen om zo'n onbeduidende verandering aan te brengen in een alom populair spel. Ze hebben al het "geld" terugbetaald dat spelers hadden gebruikt om de vlaggen te kopen en voorlopig gebruikt iedereen fictieve vlaggen. Krijg vandaag nog je gloednieuwe Clash of Clans account!

Wat betekent dit voor spelers?

Er is niet veel impact op de gameplay als het gaat om het verwijderen van de vlaggen. Regelmatige spelers zullen zich zorgen maken over eventuele andere veranderingen die hun clansterkte kunnen beïnvloeden.

Als het spel andere veranderingen aanbrengt, zullen we jullie zeker op de hoogte houden.

Voorlopig lijkt het er echter op dat het gedwongen afzien van een gewone fictieve vlag die niets kost, het enige leed is dat spelers waarschijnlijk te wachten staat.

Editorial Office
igitems