Login / Join

Verschillen tussen LoL en Wild Rift

Simpel gezegd is Wild Rift de mobiele versie van League of Legends. Het zijn echter nog steeds twee verschillende spellen qua besturing, ontwerp en esthetiek. Het team achter Wild Rift heeft naar verluidt de beste eigenschappen van LoL genomen en alle mogelijke zwakke punten weggegooid om een compactere versie van het spel te maken. Zal het echter op zichzelf kunnen staan als de superieure versie en als aparte titel?

Kaart

De lay-out van de plaats is de meest opvallende variatie tussen Wild Rift en LoL. Hoewel de lay-out van de kaart ongewijzigd blijft, zijn talrijke elementen verwijderd. Na het verwijderen van de niet meer vernieuwende Inner Turrets, zijn de Nexus Turrets en remmers uit de basis verwijderd, waardoor super minions kunnen spawnen. Terwijl het aantal jungle kampen constant is gebleven, is het aantal monsters in grote kampen gegroeid.

Kampioen

In vergelijking met League of Legends bevat Wild Rift slechts 61 kampioenen (als Gwen wordt uitgebracht). Met een paar aanpassingen voor de grotere schaal van de kaart en de nieuwe kampioenen, zijn de vaardigheden en kracht van de kampioenen in Wild Rift identiek aan die in het originele spel. Sommige vaardigheden van de kampioenen zijn grondig herzien, zoals Ashe's Enchanted Crystal Arrow, die nu kan worden gemanipuleerd, zelfs als er al op is geschoten, waardoor het gemakkelijker is om kampioenen overal op het slagveld aan te vallen.

Besturing

Spelers gebruiken een controlestick in plaats van te tikken om hun kampioen over het slagveld te bewegen, waardoor het spel meer console-achtig aanvoelt. Je kunt ook richten op een specifieke vijand. Er zijn ongeveer 11 knoppen die dicht bij elkaar liggen en verschillende functies hebben, zoals automatisch aanvallen, afweren, twee summoner spells, vier skill slots, item activatie en shop. Er zijn veel knoppen die een groot deel van het scherm bedekken, wat het spel wat uitdagender maakt, vooral voor degenen met gladde vingertoppen.

Skins

De skins die je hebt verdiend in League of Legends zullen niet beschikbaar zijn in Wild Rift, dus je zult je collectie opnieuw moeten beginnen. Elke skin in Wild Rift heeft een speciale VFX-animatie; het gezichtspunt is veranderd en gerenderd in 2D en 3D. De skins in Wild Rift zijn PG-13 omdat ze geen seksuele aantrekkingskracht hebben in vergelijking met de skins in Lol.

Beoordelingssysteem

De rankingsystemen in Wild Rift en League of Legends zijn enorm verschillend. Alleen in de Ranked Divisie lijken ze op elkaar. League Points worden gebruikt in Lol, terwijl Victory Points worden gebruikt in Wild Rift. LoL heeft een aantal promo's waarvoor spelers de meerderheid van de wedstrijden in een specifieke set moeten winnen, die varieert afhankelijk van de promotie, terwijl Wild Rift vereist dat spelers de meter vullen door wedstrijden te winnen.

Het belangrijkste verschil tussen Wild Rift en League of Legends is Ranked Fortitude. Als een speler een winning streak heeft, goed presteert of speelt ondanks een AFK-teamgenoot, kan hij een extra rank verdienen. Dit systeem lijkt interessanter voor goed presterende spelers, omdat het hen niet straft voor slechte teamgenoten die in hun eentje wedstrijden verliezen.

Editorial Office
igitems