Login / Join
Valorant

Valorant Mobile Beta: Het laatste nieuws en lekken

Valorant, de tactische shooter van Riot Games, heeft sinds de release de esports wereld stormenderhand veroverd. Door het succes op pc is het geen verrassing dat Riot andere platforms onderzoekt, waaronder mobiel. Recente ontdekkingen suggereren dat Valorant Mobile niet alleen een mogelijkheid is, maar actief in ontwikkeling is.

De bètalancering in China

Naar verluidt is er in China een bètatestversie van Valorant Mobile gelanceerd, die nog tot half augustus zal duren. Deze versie wordt speciaal ontwikkeld voor de Chinese markt, na de release van een unieke Chinese versie van Valorant slechts twee weken eerder. Deze stap duidt op Riot's strategie om specifieke regio's te bedienen met op maat gemaakte versies van hun games.

Wereldwijde versie in de pijplijn

Terwijl de Chinese markt de bètaversie ervaart, wordt er ook gewerkt aan een wereldwijde versie van Valorant Mobile. Deze versie zal beschikbaar zijn voor alle regio's behalve China. Riot Games heeft de reputatie ervoor te zorgen dat hun games gepolijst zijn voordat ze worden uitgebracht en ze lijken dezelfde zorgvuldige aanpak te hanteren voor Valorant Mobile. Naar verluidt willen ze geen versies uitbrengen totdat ze bijna perfect zijn.

Dataminingers leggen mobiele code bloot

Dataminingers hebben geholpen bij het ontdekken van hints over Valorant Mobile. Ze hebben reeksen code en een mobiele UI gevonden, wat duidt op een actieve ontwikkeling van een mobiele versie. Riot's interesse in mobiel gamen is niet nieuw. Met succesvolle mobiele aanpassingen van Teamfight Tactics, Legends of Runeterra en League of Legends (Wild Rift) lijkt Valorant de volgende logische stap. De optimalisatie van het spel is al prijzenswaardig op PC, waardoor een mobiele versie in de nabije toekomst haalbaar is.

Speculaties over releasedatum

Hoewel de opwinding voelbaar is, is het essentieel om de verwachtingen te managen. Er is nog geen officiële bevestiging of releasedatum aangekondigd door Riot Games voor Valorant Mobile. Maar gezien het bewijs en de staat van dienst van Riot duurt het misschien niet al te lang voordat spelers Valorant op hun mobiele apparaten kunnen ervaren.

De consoleversie van Valorant

Naast de mobiele versie heeft Riot ook gezinspeeld op een consoleversie van Valorant. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat het precieze mikken en de mechanica van het spel zich goed laten vertalen naar consolecontrollers. Riot heeft eerder verklaard dat ze het spel alleen op andere platforms willen uitbrengen als ze de essentie en het gevoel van het spel kunnen behouden.

Een nieuwe grens voor Valorant

De mogelijke uitbreiding van Valorant naar mobiele en consoleplatformen betekent dat Riot Games de esports-scene op alle apparaten wil domineren. Nu de grenzen tussen pc en mobiel vervagen, is het duidelijk dat Riot Valorant positioneert als koploper in dit veranderende landschap. Spelers en fans wachten op meer officieel nieuws, maar de toekomst ziet er veelbelovend uit voor Valorant-liefhebbers over de hele wereld.

Editorial Office
igitems