Login / Join

Valorant: Het bouwen van een succesvolle team samenstelling

Valorant-fans weten dat winnen altijd een teamprestatie is en zelden door één persoon wordt bereikt. Elke Valorant-agent heeft zijn eigen persoonlijkheid, talenten en een arsenaal aan wapens, dus het samenstellen van het ideale team is van cruciaal belang. Spelers over de hele wereld proberen de ideale opstelling te vinden, waarbij ze de sterke punten van elke agent gebruiken om rondes te winnen. Spelers moeten proberen elk soort personage in hun teams te gebruiken om een uitgebalanceerde samenstelling te maken en zo het meeste uit het spel te halen.

Wat betreft de rollen die in het spel worden gespeeld, is VALORANT vergelijkbaar met Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO). Hoewel VALORANT geen lange competitieve geschiedenis heeft in het definiëren van de rollen, hebben veel mensen de rollen in CS: GO gebruikt om de situatie te helpen verduidelijken.

Effectief en met hoge kwaliteit spreken is van vitaal belang voor competitie in alle esports-titels. Spelers kunnen begrijpen hoe een teamgenoot of zij moeten spelen naarmate het spel vordert en welke info moet worden gecommuniceerd om te garanderen dat het team zegeviert door hun verantwoordelijkheden te kennen.

Vergeet niet dat om altijd de juiste agent voor elke situatie te kunnen kiezen, je ze eerst vrijgespeeld moet zien te krijgen, wat veel tijd kost. Een oplossing voor dit probleem zou zijn als je een account zou kopen met alle agenten vrijgespeeld.

Het kiezen van je teamgenoten

Het concept van het kiezen van agenten die goed met elkaar presteren en het beste in elkaars kits naar boven halen is misschien wel de belangrijkste factor als het gaat om het bouwen van een "sterke" team comp. Het draait volledig rond het concept van het kiezen van agenten die goed met elkaar presteren en het beste in elkaars kits naar boven brengen.

Merk op dat je enkel ranked kan spelen met mensen die een gelijkaardige rank hebben als je eigen rank!

Gaten in je team opvullen wanneer dat nodig is, is het meest fundamentele stukje kennis dat je altijd in je achterhoofd kunt houden terwijl je een team samenstelt. Zodra je een karakter kiest in VALORANT, ben je met ze getrouwd. Er zal geen verandering zijn totdat een team gewonnen heeft. Het rooster van je team moet dus veelzijdig en aanpasbaar zijn als het gaat om de selectie van agenten.

Rollen

Je moet weten waar je staat ten opzichte van je teamgenoten voordat je een teamsamenstelling kunt ontwerpen en kunt begrijpen wat er nodig is om vijf jongens op één lijn te krijgen. Stel dat je speelt met een vooraf samengestelde groep vrienden. In dat geval ben je waarschijnlijk al op de hoogte van hun vaardigheden en beperkingen, en zij zijn zeker op de hoogte van de karakters waar jij het best in bent. Met dit in je achterhoofd, zal het veel gemakkelijker zijn om een team samen te stellen als je een stel ervaren en goed op elkaar ingespeelde individuen tot je beschikking hebt.

Agenten worden in het spel onderverdeeld in vier categorieën: Schildwachten, Controleurs, Initiators, en Duelisten. In-game Leader, Support, Entry Fragger, Crowd Control, Lurker, en Recon zijn enkele van de meer gespecialiseerde banen. De vaardigheden die elke agent bijdraagt aan het spel bepalen elke baan.

Een Controller, twee Sentinels, een Duelist en een Initiator vormen samen een evenwichtig team. Hoewel het contraproductief kan lijken om slechts één Duelist in een gebalanceerd team te hebben, overtreft de gediversifieerde mix van talenten in de andere rollen elk voordeel dat een extra Duelist zou bieden aan het totale potentieel van het team.

De samenstelling van de vijand begrijpen

Spelers kunnen de Agent selectie en samenstelling van hun tegenstander zien aan het begin van elke wedstrijd. Dit geeft je een goed idee van wat het team van plan is of hoe ze interacties zullen benaderen. Verwacht een agressieve speelstijl als je veel Duelists en Initiators ziet. Als je nog steeds niet zeker weet hoe je situaties moet analyseren of als je een mechaniek niet kunt doorgronden, kun je altijd een Valorant-coach inhuren om je sneller te verbeteren.

Hoewel de teamsamenstelling een belangrijk aspect van het spel is, kunnen zelfs de sterkste combinaties falen. Om een uitstekende speler te worden, moet je samenwerken met je team, je vaardigheden efficiënt gebruiken, en leren hoe je composities van tegenstanders kunt counteren.

Editorial Office
igitems