Login / Join
Squad Busters

Squad Busters Soft Launch: De ambitieuze terugkeer van Supercell

Supercell, de Finse krachtpatser op het gebied van mobiele games, heeft een triomfantelijke entree gemaakt met zijn nieuwste onderneming Squad Busters, de eerste belangrijke release van het bedrijf sinds het wereldwijde succes van Brawl Stars in 2018. Het spel is snel gestegen en staat op nummer 1 wat betreft downloads van App Store-games in alle regio's waar het beschikbaar is, volgens gegevens van Appfigures die zijn verstrekt aan PocketGamer.biz. Hier volgt een overzicht van de soft launch die de gamegemeenschap momenteel in beroering brengt.

Lancering en onmiddellijk succes

Squad Busters barstte op 23 april los en veroverde meteen de toppositie in de gamecategorie van de App Store in een aantal landen, waaronder Canada, Denemarken, Finland, Mexico, Noorwegen, Singapore, Spanje en Zweden. Maar daar bleef het niet bij: de game steeg ook naar de top van de algemene App Store-ranglijst in Canada, Finland en Spanje en bleef in de top vijf in de overige landen waar de game werd gelanceerd, behalve in Mexico, waar de game momenteel op nr. 18 staat.

Vroege indicatoren voor geld verdienen

In termen van geldgewin staat Squad Busters indrukwekkend op nummer 10 en 15 in respectievelijk Spanje en Finland op de ranglijst van best verdienende games in de App Store. Hoewel de downloadgegevens van Google Play nog niet beschikbaar zijn, suggereert de Google Play-winkelpagina dat de game al meer dan 500.000 downloads heeft, inclusief de aantallen van de beperkte bètatests eerder in februari en mei 2023. Je kunt ook direct in actie komen door een account aan te maken bij igitems om meteen in actie te komen en de vroege progressie over te slaan.

Speleigenschappen en beschikbaarheid

De game zelf is een multiplayer actietitel die gebruikmaakt van de populariteit van het uitgebreide universum van Supercell, met personages uit bekende games als Brawl Stars, Clash of Clans, Hay Day en Boom Beach. Het is nu toegankelijk voor gebruikers in verschillende landen via de App Store en Google Play.

Ontwikkeling en testen

Squad Busters werd voor het eerst aangekondigd in januari 2023 en onderging een reeks beperkte bètatests, waarbij het spel onder de radar bleef voordat het publiekelijk werd getest. Deze discrete aanpak weerspiegelt een strategische verschuiving in de lanceringstactieken van Supercell.

Supercell's strategie en toekomst

Supercells reis naar deze lancering heeft heel wat leercurves gekend, met verschillende soft launchtitels die werden stopgezet. Hieronder vallen spellen als Floodrush, Clash Mini en Everdale. Het bedrijf heeft ook gezinspeeld op een andere titel, "Mo.Co", die werd aangekondigd in oktober 2023.

Sara Bach, hoofd live games bij Supercell, deelde eerder dit jaar inzichten in de vernieuwde strategie van het bedrijf voor live ops, en CEO Ilkka Paananen heeft gesproken over de criteria voor het groen licht van nieuwe games. Met deze strategie heeft Supercell niet alleen zijn bestaande succesvolle portfolio behouden, maar breidt het deze ook uit met frisse en boeiende titels zoals Squad Busters.

Conclusie

Squad Busters is een belangrijke stap voor Supercell nu het zijn positie in de mobiele gamingindustrie verder wil verstevigen. Het eerste succes in de soft launch-fase is een positieve indicatie van het potentieel op de wereldmarkt. Naarmate het spel in meer landen beschikbaar komt en er meer gegevens binnenstromen, zal de industrie nauwlettend in de gaten houden of Squad Busters in de voetsporen van zijn illustere voorgangers kan treden. Je kunt hun Youtube-kanaal volgen voor regelmatige updates!

Editorial Office
igitems