Login / Join

Problemen met Rocket League-updates oplossen

Of je nu ranked of vriendschappelijke wedstrijden speelt, de online modus van Rocket League is een van de populairste in de gamegemeenschap.

Helaas bracht de laatste Rocket League-update enkele connectiviteitsproblemen met zich mee. Veel spelers hebben problemen om verbinding te maken met de online modus van het spel, of ze beginnen te vertragen als ze al aan het spelen zijn.

Dit probleem kan erg vervelend worden als je een ranked of toernooi wedstrijd speelt. Wij zijn hier om je te helpen dit probleem op te lossen.

Wat zijn de meest voorkomende connectiviteitsproblemen die spelers hebben gehad sinds de laatste game-update?

Je kunt op elk moment tijdens een wedstrijd of zelfs voordat de wedstrijd begint connectiviteitsproblemen krijgen. Als het probleem zich voordoet terwijl je aan het spelen bent, zul je tijdens je wedstrijd een hoge ping hebben.

Laten we zeggen dat je normaal gesproken een ping van 20 tot 25 krijgt tijdens het spelen op de servers in jouw regio. Als de ping oploopt tot 30 of 35, kan het komen door een probleem met je internetprovider of huisverbinding.

Als je van die ping naar een constante 80 gaat, kan het probleem verder gaan, vooral als het de hele tijd zo blijft. Dat is wat er nu gebeurt met Rocket League spelers. Je kunt natuurlijk niet comfortabel spelen als je zo'n lag hebt.

Andere spelers kunnen geen verbinding maken met de servers om te spelen.

Meest voorkomende oplossingen voor Rocket League's update problemen

Hoewel dit probleem pas zal verdwijnen als het Rocket League-team het patcht, hebben sommige oplossingen online andere spelers geholpen om het probleem te omzeilen. Niettemin zijn het geen definitieve oplossingen, aangezien het probleem voortkomt uit een interne fout in het spel, dus verwacht niet dat het volledig zal verdwijnen.

Dit zijn enkele van de beste oplossingen die we hebben gevonden om de updateproblemen van Rocket League op te lossen:

Algemene oplossingen

Misschien heb je dit al geprobeerd, maar het opnieuw opstarten van het spel kan soms helpen, dus het zou je eerste stap moeten zijn. Je router opnieuw opstarten zal je ook vertellen of het probleem van je internetverbinding komt. Spelen op een bekabelde verbinding zal ook bijna altijd lag verminderen.

Controleer je regio om er zeker van te zijn dat je niet in een beperkte regio speelt. Overschakelen naar een andere regio heeft waarschijnlijk invloed op je verbinding. Je kunt ook andere apparaten loskoppelen van je thuisnetwerk om je ping te verminderen.

Ga naar je netwerkinstellingen in het apparaat dat je gebruikt om te spelen en gebruik een Google Public DNS als je dat nog niet doet. Het inschakelen van port forwarding kan ook helpen.

PC

Begin met het verwijderen van de Rocket League-cache op je pc. Voeg daarna een Windows Firewall uitzondering toe voor het spel.

Terwijl je bezig bent, controleer of de tijd van je apparaat correct is. Als dat niet werkt, raden we je aan de privacy-instellingen van Internet Explorer op "medium" te zetten. Update Internet Explorer en het bijbehorende beveiligingsprotocol als je niet de laatste versie hebt.

Xbox

Controleer de status van de Xbox-server. Als de server down is, moet je wachten tot hij weer online komt.

Schakel

Als je de algemene fixes hebt geprobeerd en het probleem gaat niet weg, installeer het spel dan op de interne opslag van de Switch in plaats van op de SD-kaart. Je moet ook controleren of je debeste Wi-Fi-frequentievoor Rocket League.

Het aanpassen van de MTU van Rocket League zou ook moeten helpen.

PlayStation

Alle bovengenoemde algemene oplossingen zouden moeten helpen als je op PlayStation speelt, maar controleer ook de PlayStation-serverstatus. Als de PlayStation-servers down zijn, wacht dan tot het PS-team ze heeft gerepareerd.

Laatste gedachten

Dit zijn bijna alle oplossingen die spelers hebben bedacht om de connectiviteitsproblemen van Rocket League op te lossen. Probeer ze allemaal toe te passen om te zien of een van hen werkt. Hopelijk zal het Rocket League-team het probleem snel patchen.

We weten dat het oplossen van het probleem nu niet je verloren wedstrijden zal wegnemen. Zoals het gebeurtmet de ranking systemen van andere games, moet je de meeste van je wedstrijden winnen als je hoger wilt ranken. Je kunt dat probleem echter oplossen door een Elo-booster in te huren om je naar je droomrang te brengen.

Editorial Office
igitems