Login / Join

Pro tips | Rangschikken in Overwatch

Heb je moeite om hogerop te komen in Overwatch, zelfs als je het spel al aardig onder de knie hebt? Maak je dan geen zorgen. We hebben je gedekt! Deze tips zijn gegeven door esport experts die je spel kunnen verbeteren, meer winnen en meer plezier hebben in het spel. Overwatch is een cool spel, zowel leuk als competitief. Om direct in de actie te springen is het de eerste stap om een nieuw OW-account te krijgen dat aan je behoeften voldoet. Met de juiste setup is elk spel leuk, zelfs verliezen is prima, maar een losse streak zal je ergeren en rage quit.

Er zijn veel trucs die je in het spel kunt gebruiken, maar wij hebben de belangrijkste en minst situationele aspecten verzameld waar je je op kunt richten als je speelt.

Communicatie is de sleutel

Ook al is het een bekend feit, het is het waard om te herhalen: Overwatch is gebaseerd op samenwerking. Het is niet zo dat je in dit spel gewoon kunt rondrennen en gedood worden en hopen dat je wint. Communicatie is de sleutel tot het winnen van elk spel. Organiseer verdedigen en aanvallen met behulp van voicechat in het spel, of je kunt een applicatie van derden gebruiken zoals discord. Spreek nooit vuilspuiterij uit of ontmoedig je teamgenoot, omdat dit kan leiden tot spelverwaarlozing en het moraal van het team kan verlagen. Als het moreel laag is, zullen spelers waarschijnlijk verliezen door de druk van het team.

Indien nodig, speel altijd met je vrienden

Als je met je vrienden speelt, is de kans groter dat je een spel wint. Omdat je samen hebt gespeeld, heb je al een teamgeest opgebouwd die een voordeel kan zijn tegen spelers van de tegenpartij. Bovendien is het leuker om met je vrienden te spelen, ongeacht de uitslag.

Profiteer van verticaliteitsposities

Als je niet door een chokepoint kunt komen zonder opgemerkt te worden, kun je je voordeel doen met de verticale posities om de vijand uit te schakelen. Schakel verdedigers aan de andere kant van muren uit met personages met bewegingsvaardigheden, zoals Pharah, Hanzo en Genji. Genji's dubbele sprong en muurlopen geven hem een voorsprong als het erop aankomt uit te zoeken hoe je door moeilijk bereikbare kaarten moet navigeren. Bovendien heeft elke kaart een geheim chokepoint dat je koste wat het kost moet vermijden. Er zijn veel manieren om te komen waar je wilt, terwijl je iedereen ontwijkt die je onderweg niet wilt tegenkomen.

Balans kiezen

Overwatch draait om strategie, en het vormen van een team is de eerste stap. Zorg ervoor dat je minstens één held op elke positie in je team hebt. Als je al je bases hebt gedekt, is de kans groter dat je team slaagt. Het is vaak beter om twee tanks of twee ondersteunende rollen te hebben dan een enkele. Vergeet ook niet dat sommige personages beter geschikt zijn voor de verdediging dan voor de aanval. Omdat zijn schild chokeholds van over de hele map kan blokkeren, is Reinhardt een goede keuze voor een verdedigend team. Als het op aanvallen aankomt, is een personage met meer mobiliteit misschien beter. Maak geen ruzie over rollen, want het spelen van dezelfde rollen zal geen gunstige uitkomst opleveren.

Voor meer informatie over welke wapens je moet kiezen lees je ons artikel hier.

Negeer Tank en Dood de Support

Een schadeveroorzakende tank zoals Reaper en Winston kan je aanmoedigen om op hen te focussen in het heetst van de strijd, wat vervelend en lastig kan zijn. Mercy of Lucio die achter hen staan kun je over het hoofd zien. Omdat ondersteunende personages kwetsbaarder zijn dan de meerderheid van de personages van de speler, moet het uitschakelen van de ondersteuning van het andere team altijd op de eerste plaats komen. Zolang ze de hulp van anderen hebben, kan een goed getrainde tank of aanvaller zelfs de meest brute confrontaties overleven. Als je je vaardigheden verder wilt verbeteren is het krijgen van directe coaching van een professionele Overwatch speler de volgende stap. Die extra ervaring kan het verschil maken in de uitkomst van het spel.

Editorial Office
igitems