Path of Exile 2

Path of Exile 2 - Beginnersgids

Welkom bij onze beginnersgids voor Path of Exile 2. Deze gids bevat bijna alles wat je moet weten over het spel, zelfs voor degenen die het origineel nooit hebben gespeeld. Daarom nemen we een paar verschillen tussen Path of Exile 1 en Path of Exile 2 door, maar behandelen het alsof je een nieuwe speler bent.

Path of Exile is in wezen een actie-rollenspel dat zich afspeelt in een duistere fantasiewereld en sterk gebaseerd is op loot-gedreven concepten. Zoals gewoonlijk hack en slash je in dit spelgenre om je personage op te bouwen door grote aantallen wezens te doden, epische uitrusting te vinden en meer power te krijgen voor zwaardere uitdagingen.

De bèta voor Path of Exile 2 werd uitgebracht op 7 juni 2024. We vonden het de moeite waard om deze gids te schrijven om iedereen die uitkijkt naar Path of Exile 2 op de hoogte te brengen van alle ins en outs. In dit artikel behandelen we wat algemene basisbeginselen van Path of Exile 2.

Met dat uit de weg, laten we ons verdiepen in de basis spelmodi in PoE 2.

Path of Exile 2 - Competities en spelmodi

Path of Exile 2 introduceert vijf spelmodi die geschikt zijn voor alle soorten spel.

Standaard

"Basisspel" - geen extra regels. Doe alles in een spelset, handel met andere spelers, vorm groepen en houd je gameplay flexibel. Dit is een uitstekende keuze voor nieuwere spelers die met PoE willen beginnen zonder extra druk.

Hardcore

Hardcore is je standaard spel, maar met een twist: Als je personage sterft, respawwnt hij niet. Dit speltype is voor spelers die van uitdagingen houden en een kick krijgen van de wetenschap dat elke actie hen in een fractie van een seconde kan doden.

SSF

In het speltype SSF kun je niet handelen of samenwerken met andere spelers. Dit speltype past bij spelers die van een onafhankelijke spelervaring houden.

Hardcore SSF

Dit is een mix van de Hardcore+SSF-modus. Dit speltype biedt de zelfredzaamheid van SSF met de actie met hoge inzet van Hardcore.

Modus Meedogenloos

Dit speltype komt uit PoE 1 en verlaagt items drastisch en verhoogt de moeilijkheidsgraad van het spel. Dit speltype is gemaakt voor hardcore spelers die ondraaglijke uitdagingen maar lonende ervaringen willen.

Je kunt je personage op elk moment van SSF naar Standard migreren, met of zonder de buit in je voorraad. Aan de andere kant, als je dit in Hardcore doet, moet je personage eerst sterven.

Challenge competities

Challenge Leagues zijn waar het allemaal om draait, en ze zijn terug voor Path of Exile 2. Deze dienen als de showstoppers, die elk seizoen verschijnen om het spel te veranderen, met nieuwe functies, mechanics, nieuwe servers en meer. De meeste spelers gaan naar deze competities voor een frisse ervaring en om op gelijke voet te beginnen.

Zie Standard/Hardcore/SSF/HCSSF als de eeuwige competities, waar oude personages zich bevinden. De meeste actie in de Challenge-leagues vindt daar plaats. Deze Challenge-leagues zorgen ervoor dat het spel fris blijft aanvoelen met elk seizoen nieuwe mechanics, waarbij de in-game economieën worden gereset zodat iedereen op hetzelfde startpunt staat en er geen handels- of economische geschiedenis wordt overgedragen.

Path of Exile 2 - Mana, Leven en Geest

In PoE2 zien we de lancering van de grondstof "Spirit", die een nieuwe laag gameplay toevoegt voor PoE-fans.

Leven

Life, voorgesteld door de linker rode pool, is de pool die bepaalt hoeveel schade je personage kan oplopen voordat het sterft. Heel eenvoudig!

Mana

De blauwe kleur aan de rechterkant is Mana - je personage gebruikt het voor elke spreuk die hij uitvoert; als je het effectief gebruikt, ben je verzekerd van een effectieve aanval tijdens elk gevecht.

Geest

Geest is een nieuw element in PoE2 en zit als een geelgouden balk bovenop je levensscore. Het wordt gebruikt om effecten zoals aanhoudende buffs, aura's en minions te activeren en te onderhouden. Je hebt een bepaalde hoeveelheid Spirit beschikbaar om te gebruiken -- en je kunt het verhogen door bazen te doden, speciale impliciete item modifiers te gebruiken of je personage specifiek uit te rusten met items zoals het "scepter" wapen.

Path of Exile 2 - Uitrusting en kleding

Loot is een groot deel van PoE en de uitrusting die je gebruikt heeft invloed op hoe sterk je personage is in het spel. Hier zijn de standaard slots die elk personage heeft voor uitrusting.

  1. Wapen
  2. Helm
  3. Borstplaat
  4. Handschoenen
  5. Laarzen
  6. Amulet
  7. Ring 1
  8. Ring 2
  9. Riem

Elk slot heeft zijn eigen set bonusvoorwerpen. Laarzen geven bijvoorbeeld bonussen voor beweging of snelheid, en borst verhoogt meestal de pantser- of ontwijkingsstats. Wapens zijn meestal waar de meeste aanvallende stats te vinden zijn.

Path of Exile 2 - Passieve vaardigheidsstructuur

Level omhoog en reis door het spel om edelstenen en valuta te verdienen die je kunt uitgeven aan je passieve vaardigheidsboom, waarmee je verschillende bonussen en vaardigheden voor je personage kunt vrijspelen. Deze boom is een spelwisselaar!

Waar je begint in de skill tree hangt af van je klasse. Bekijk deze handige afbeelding: Intelligentie knooppunten staan bovenaan, Kracht aan de linkerkant en Behendigheid aan de rechterkant.

Knooppunten: Kleine Passieven, Notabelen en Toetsstenen

Nu, zoals beloofd, het echte vlees van de knooppunten. Er zijn drie soorten knooppunten in de passieve skill tree.

Kleine Passieven

Deze kleine jongens zitten verspreid over de hele boom en bieden kleine verhogingen van Damage, Attributes, Accuracy, Armor, enzovoort. Op zichzelf lijken ze misschien onbeduidend, maar samen tellen ze snel op!

Notabelen

De volgende in de rij zijn de Notabelen. Deze knooppunten zijn meestal wat groter en vormen het einde van de meeste ketens van kleine passieve clusters. Ze bevatten grotere bonussen om je te helpen beslissen welke delen van de boom belangrijk zijn voor je gewenste speelstijl. Zie het als mijlpalen op je pad om geweldig te worden.

Toetsstenen

Nu wordt het pas echt pittig! Keystones zijn de grote jongens van de passieve vaardigheidsboom en hebben echt spelveranderende effecten die je personage helemaal kunnen veranderen. In veel gevallen hebben deze knooppunten grote nadelen om hun kracht te compenseren. Kies verstandig!

Dubbele specialisatie

Een van de coolste nieuwe functies in PoE2 is het Dual Specialization-systeem. Hiermee kun je letterlijk punten toewijzen aan twee verschillende knooppuntenbomen om twee onafhankelijke passieve bomen voor je personage te maken. Over veelzijdigheid gesproken!

Het werkt als volgt: door het Weapon Swap-systeem te gebruiken, kan je personage in de game automatisch zijn vaardigheden aanpassen aan een van beide specialisaties. Met andere woorden, je kunt een aantal punten in Koude Schade stoppen en een ander in Bliksemschade.

Als je van wapen wisselt, heeft alles waarbij Lightning wordt gebruikt het effect van extra knooppunten op het upgradepad, terwijl vaardigheden die met Cold te maken hebben profiteren van alle extra knooppunten die op specifieke plaatsen zijn geplaatst, wat resulteert in meer schade.

Dit betekent dat je het beste van beide werelden krijgt! Houd er rekening mee dat je maar een beperkt aantal passieve punten hebt om op deze manier uit te geven, en dat deze passieve punten worden verdiend met Skill Books, die je krijgt als questbeloningen. Plan je builds dienovereenkomstig!

Path of Exile 2 - Modifiers

Items in PoE2 hebben verschillende bonussen, die modifiers worden genoemd. Er zijn drie subcategorieën: Impliciet, Prefix en Suffix.

Implicits

Dit zijn de basisbonussen die een item geeft. Een borststuk kan bijvoorbeeld worden geleverd met pantser, terwijl een wapen inherente fysieke eigenschappen kan hebben.

Prefixen en Suffixen

Je kunt ook drie Prefixes en Suffixes op een item zetten, die geen deel uitmaken van de gewone bonussen. Een voorwerp kan een oppeppende Prefix hebben voor aanvalssnelheid en een Suffix om geluk toe te voegen. Weten hoe je deze modifiers kunt maximaliseren is essentieel voor succes in het spel.

Path of Exile 2 - Defensieve stats uitgelegd

Pas je verdedigingsstatistieken aan om meer uit je PoE-spelervaring te halen. Hier is een korte blik op de belangrijkste aspecten van defensieve stats.

Weerstanden

Weerstanden zijn essentieel voor het verminderen van schade in gevechten. Er zijn vier belangrijke types: Vuur, Koude, Bliksem en Chaos. Elk personage kan maximaal 75% weerstand hebben, wat betekent dat de schade van die databases slechts 25% bedraagt. Probeer altijd je weerstand te maximaliseren, vooral voordat je eindbazen tegenkomt.

Schade beperken

Terwijl de weerstanden omgaan met Elemental en Chaos Damage, zul je ook manieren moeten vinden om Physical Damage te verminderen. Je primaire attributen bieden verschillende manieren om dat te doen.

  • Kracht: Geeft leven en pantser.
  • Intelligentie: Je krijgt meer Energie Schilden.
  • Behendigheid: Geeft ontwijking.

Energie Schild (ES)

ES is ook Leven. Maar het regenereert anders. Leven regenereert natuurlijk altijd, terwijl ES het sneller doet, op voorwaarde dat je de afgelopen paar seconden geen schade hebt opgelopen. De bekendste die deze immuniteit bieden, zijn Chaos Inoculation Keystone, die immuniteit tegen Chaos-schade biedt tegen de prijs dat je Leven tot 1 daalt.

Pantser en ontwijking

Armor geeft je fysieke schadevermindering, gebaseerd op inkomende schade en je armorwaarde, terwijl Evasion je de kans geeft om de schade van aanvallen helemaal te vermijden. Een balans in deze stats kan je personage extreem moeilijk te doden maken.

Path of Exile 2 - Offensieve stats uitgelegd

Laten we nu verder gaan met het uitdelen van schade in PoE2. Dit zijn de basisprincipes die je moet weten.

Soorten schade

Er zijn vier super-schadetypes in PoE2:

  • Aanvallen: Deze delen wapen-gebaseerde schade uit.
  • Spreuken: Schade afhankelijk van de skill gem en het input level.
  • Schade over Tijd (DoT): Schaalt op dezelfde manier als spreuken, wat betekent dat de schaling gebaseerd is op de gekoppelde skill gem en zijn niveau.
  • Secundaire schade: Schaalt met sommige maar niet alle specifieke bonussen en is noch een aanval noch een spreuk.

Aanvallen

De meeste aanvalsvaardigheden hangen af van de stats van je wapen. De Spearfield vaardigheid deelt bijvoorbeeld schade uit volgens de eigenschappen van het wapen dat je hebt gekozen; het gekozen wapen is dus een belangrijke factor voor aanvalsafhankelijke setups.

Spreuken

Deze aanvallen hebben van nature basisschadewaarden en kritieke trefkansen, onafhankelijk van het feit of je ze aan je wapen toevoegt. In PoE 2 hebben je wapens, bijvoorbeeld toverstokken, geen aanvalsstatistieken. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over mods die geen invloed hebben op je spreuken.

Tijdelijke schade (DoT)

Zoals bij alle schade in de tijd, bijvoorbeeld brandwonden door vuurschade of bloedingen door fysieke schade, hangt de omvang van de schade af van de skill gem. Chaos edelstenen brengen schade toe terwijl ze zich stapelen voor een bepaalde tijd en kunnen een heel handig hulpmiddel zijn voor de speler.

Secundaire schade

Dit omvat Skill Gems zoals "Herald of Ash" waarbij vuurschade het gebied rond je vijanden verschroeit als ze omkomen. Om de schade te verhogen, moet je bepaalde modifiers bezitten, zoals vuur- of gebiedsschade, maar niet verhoogde spell- of aanvalsschade.

Path of Exile 2 - Campagne

Je reis in PoE2 begint met je campagne. Elk personage maakt zijn reis naar het eindspel in PoE2. De Campagne in PoE2 bevat 6 aktes gevuld met quests en uitdagingen om je personage te levelen. Dit is wat je moet weten.

Quests en beloningen

Aan het einde van bepaalde quests krijg je bonussen voor Attributen of Spirit. Deze bonussen verschillen per personage.

Dood en straffen

Er zijn geen straffen voor doodgaan in de campagne, maar aan het eind van het spel wordt de dood bestraft met XP. Let op: vaardigheden die spirit gebruiken, zoals aura's, blijven actief nadat je bent gestorven.

Baasgevechten

Het opnemen tegen een eindbaas in PoE is een grote uitdaging en je kunt niet terug naar de stad om je flesjes bij te vullen. Als je tijdens het spel sterft, wordt de eindbaas gereset en moet je terug naar de strategietafel om opnieuw te plannen en je aanpak te herformuleren.

Laten we afronden

Hiermee sluiten we deze Path of Exile 2 beginnersgids af. Zelfs als je een gloednieuwe gamer in het genre bent, hoef je niet alle fijne kneepjes van PoE te leren om het spel te kunnen spelen. Duik erin, waag het erop en je leert gaandeweg de nuances van het spel. Path of Exile 2 is een spel van oneindige ontdekkingen, dus geniet van de reis en een goede jacht! Op zoek naar meer hulp? Ga naar igitems, voor een makkelijke item- of valuta-boost!

Editorial Office
igitems
Related Products