CoC

Moet ik Clash of Clans kopen?

Clash of Clans debuteerde in 2012 op iOS en in 2013 op Android. In het begin stond het naast andere topgames uit die tijd, maar er kan niet worden getwijfeld aan de lange levensduur, want het is vandaag de dag nog steeds een van de populairste mobiele games.

Voor sommigen is het het strategische element van het craften en upgraden, terwijl anderen met een meer competitieve instelling uitkijken naar de versus gevechten en het algehele plezier van de raiding-ervaring. Het helpt ook dat de ontwikkelaars het spel voortdurend up-to-date houden.

Als mensen aan games denken die al zo lang meegaan, hebben ze vaak hun bedenkingen om het te proberen. Anderen hebben immers al zo lang de kans gehad om goed te worden dat de ervaring misschien niet zo uitnodigend is, toch?

Dat is niet per se het geval met Clash of Clans, maar er zijn wel een paar dingen waar je aan moet denken voordat je besluit of het spel iets voor jou is.

Je tijd

Om eerlijk te zijn zijn er verschillende manieren om het spel te spelen. Je kunt gewoon van het casino genieten, in de singleplayer modus springen of in de multiplayer duiken waar je je vaardigheden tegen andere spelers test.

Er is echter een aanzienlijke tijdsinvestering nodig als je wilt genieten van de diepgang die het spel te bieden heeft. Als je daar geen tijd voor hebt, kun je het misschien beter heroverwegen.

Strategische elementen

Het woord "strategie" is al een paar keer gevallen, want in de kern is dat wat Clash of Clans is. Welke upgrade ga je als volgende doen? Hoe ziet de samenstelling van je troepen eruit? Ben je een Valkyrie of geef je de voorkeur aan draken en ballonnen voor je aanvallen?

Dit zijn maar een paar van de vele vragen die je kunt stellen. Sommige mensen houden van strategiespellen, terwijl anderen er gewoon niet van houden. Maak je beslissing op basis van waar je staat in het spectrum.

Een beginner zijn in dit stadium

Dit is een van de grote zorgen die nieuwe spelers zullen hebben. Worden ze overrompeld door spelers die al langer meedraaien? Om eerlijk te zijn is er een ranglijst- en matchmaking-systeem dat precies dat moet voorkomen. Er zijn ook uitgebreide gidsen om je op weg te helpen.

Bovendien hoef je niet dezelfde tijdsinvestering te doen die veel anderen voor je moesten doen. Vraag het bijvoorbeeld aan elke Clash of Clans-speler die er voor het laatste half decennium was. Ze zullen je vertellen dat de grind nu waarschijnlijk maar half zo moeilijk is als vroeger. Het wachten is niet meer zo moeilijk.

Het sociale aspect is geweldig

Sommige mensen spelen games voor de sociale aspecten die ze met zich meebrengen, en Clash of Clans kan voor dat soort voldoening zorgen. Het woord "clans" staat er niet voor niets, want je gaat je bij clans aansluiten.

Terwijl sommige mensen dat doen met randoms of mensen die ze online tegenkomen, kun jij je aansluiten bij je vrienden en familie. Hier ga je als team strategieën bespreken, troepen doneren, naar de honken van teamleden kijken voor inspiratieen gebruikmaken van vriendschappelijke uitdagingen om je aanvalsvaardigheden aan te scherpen.

Gratis te spelen

Clash of Clans is een gratis te spelen spel. Dit zijn woorden die voor sommigen welkom zijn en voor anderen ontmoedigend. Dit hangt af van hoe je tegenover het idee van het "freemium" bedrijfsmodel staat. Je hoeft niets te betalen om het spel te downloaden en te beginnen met spelen.

De wachttijden en willekeurige elementen in de upgradesystemen, skins en beloningen kunnen er echter voor zorgen dat het zonder te betalen soms een beetje saai aanvoelt.

Natuurlijk kun je echt geld uitgeven aan in-app aankopen om die upgrades sneller te krijgen. Daarnaast kun je je maandelijks abonneren, waardoor je de skins en beloningen krijgt die je wilt.

Er zijn ook diensten van derden die je voor je gemak kunt gebruiken!

Laatste opmerkingen

Clash of Clans kan een geweldige ervaring zijn en dat is de reden waarom het al die jaren relevant en succesvol is gebleven. Zelfs als nieuwe speler kun je veel plezier beleven aan de singleplayer- en multiplayer-elementen, maar het hangt ervan af wat jou aanspreekt.

Editorial Office
igitems