Login / Join

Komt Valorant naar mobiel? Laatste nieuws en geruchten

Geruchten over Valorant Mobile doen al een paar jaar de ronde, maar het lijkt erop dat er momenteel meer accurate informatie over de zaak is.

Er zijn een paar lekken geweest (sommige information miners hebben zelfs mobiele code gevonden!) die er sterk op wijzen dat Valorant Mobile op een gegeven moment uitkomt. Maar heeft Riot Games iets gezegd? Zal het spel hetzelfde zijn? Kom erachter in dit artikel!

De achtergrond van Valorant

Het is een tactische, first-person shooter game, zeer vergelijkbaar met Counter-Strike: Global Offensive. De ontwikkeling begon in 2014, en Riot Games kondigde de titel aan in 2020, en bracht een maand later een bèta uit.

De populariteit van Valorant steeg na de volledige release in juni. Sindsdien is het een van de populairste first-person shooter games geworden voor e-sports spelers en gewone gamers.

Dankzij de steun van Riot Games en haar faam voor het produceren van technisch goede en leuke spellen, is het spelersbestand van Valorant spelersbestand alleen maar blijven groeien.

Volgens de informatie van Riot Games telde het spel in juni 2021 gemiddeld 14 miljoen spelers per maand. Het laat zien hoeveel mensen ervan hebben gehouden, en het is een bewijs van het potentieel dat het heeft.

De gameplay

In Valorant is de gameplay vergelijkbaar met andere tactische first-person shooters, maar met enkele class-based functies.

Spelers zijn agenten, elk met hun eigen unieke vaardigheden (zoals klassen in Overwatch), en moeten een bomlocatie verdedigen of aanvallen. Iedereen begint de eerste ronde met een pistool en kan afhankelijk van het resultaat van de vorige ronde meer geavanceerde wapens kopen.

Er zijn vier subtypes agenten: Duelists, Initiators, Sentinels en Controllers, die helpen onderscheiden waar ieder goed in is.

Verder biedt Valorant een handvol verschillende speelmodi, maar de standaard competitieve is het populairst. Om te winnen moeten spelers het andere team 13 keer van de 25 rondes verslaan.

Tegelijkertijd moeten aanvallende spelers ofwel het hele vijandelijke team wegvagen voordat de timer afloopt, ofwel een Spike afleveren op een van de twee locaties.

Komt Valorant naar mobiele apparaten?

Ja! Riot Games heeft toegegeven dat er momenteel een mobiele versie in ontwikkeling is. Men weet er echter weinig over.

Onlangs vertelde Riot Games aan The Verge over het uitkijken naar het opbouwen van de wereld van Valorant, zodat meer spelers ervan kunnen genieten.

Het is echter geen verrassing dat Riot Games dat zou doen, althans dat denken veel gamers. Het bedrijf is al overgestapt op mobiel met andere games, zoals League of Legends: Wild Rift.

Aanvankelijk geloofden veel mensen niet dat Valorant naar mobiel zou komen, omdat ze dachten dat het niet leuk zou zijn. Ze voerden aan dat Wild Rift altijd al een mobiel spel moest zijn, in tegenstelling tot de populaire first-person shooter.

Maar nu lekken en uitspraken van de ontwikkelaar bevestigen dat Valorant Mobile mogelijk in de buurt komt, lijken mensen erg enthousiast.

Sommige sceptische gamers vragen zich af of het wel leuk zal zijn, maar waarschijnlijk wel - kijk maar naar andere mobiele first-person shooters zoals CoD!

Zal de gameplay op mobiel anders zijn?

Het is onbekend hoe Valorant zal werken op mobiele apparaten. Er zijn echter enkele andere mobiele shooter games die je kunt bekijken om een idee te krijgen van hoe het zou kunnen zijn.

Titels zoals PUBG Mobile of Call of Duty Mobile hebben met succes de mobiele wereld door sommige (zo niet de meeste) van de gameplay-mechanica te behouden.

Valorant Mobile-spelers kunnen misschien niet de precieze bewegingen en het mikken krijgen die ze zouden krijgen bij het gebruik van een muis en toetsenbord.

Het is echter meer dan waarschijnlijk dat je op de mobiele versie dezelfde spelalternatieven hebt als op je telefoon. Het is dus een kwestie van wennen aan een slimme plaatsing van je handen.

Vroeg in de ontwikkeling lekte per ongeluk een mobiel ontworpen HUD uit. Je ziet verschillende inputs op het scherm, van het vasthouden van een mes tot springen.

De gelekte afbeelding is mogelijk een oudere versie van de mobiele port. Toch zou het kunnen zijn hoe Valorant eruit zal zien op je telefoon.

Gezien de manier waarop Riot Games heeft ontwikkeld. andere mobiele versies van zijn populaire games heeft ontwikkeld, is het waarschijnlijk dat je niet meteen van de volledige Valorant-ervaring kunt genieten.

In plaats daarvan zullen de kernspelopties waarschijnlijk beschikbaar zijn, en zal Riot Games in de loop van de tijd andere agenten en functies toevoegen.

Verschijningsdatum

Riot Games moet nog iets bevestigen met betrekking tot de releasedatum, maar lekken en geruchten wijzen erop dat 2024 het jaar is.

Niettemin is het spel blijkbaar nog in een vroeg stadium van ontwikkeling. Verwacht daarom geen baanbrekend nieuws totdat Riot Games aankondigt dat gamers een bètaversie kunnen proberen.

Belangrijke opmerkingen

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor mobiele gamers - volgens bronnen, lekken en geruchten komt Valorant naar hun apparaten!

Hoewel niemand weet wanneer het uitkomt, geloven de meeste mensen dat je vrijwel dezelfde gameplay-ervaring krijgt, en sommigen zeggen dat 2024 het releasejaar zou kunnen zijn.

Editorial Office
igitems