Login / Join
Roblox

Je eigen spel maken in Roblox: Een beginnershandleiding

Het mooie van Roblox is dat je niet alleen geweldige spellen kunt spelen, maar ook een maker kunt worden. De meeste nieuwe gebruikers zijn verrast hoe makkelijk het is om hun eigen spellen te maken en deze te delen met andere Roblox-spelers.

Alles wat je nodig hebt is een goed idee, de juiste software en wat tijd, en je kunt de maker worden van het volgende grote Roblox-spel in 2023. Naar je eigen spel maken in Roblox te maken, volg je deze eenvoudige stappen:

  1. Koop de Roblox Studio

De juiste software gebruiken om je Roblox spel te maken is essentieel. In dit geval moet je Roblox Studio downloaden. Hiervoor moet je een actief Roblox account hebben. Ga gewoon naar de website, log in, bezoek een van je ervaringen en klik op de zwarte vakjes in de rechterbovenhoek.

Hier vind je een optie om de Roblox Studio-software te downloaden. Klik hierop en geef toestemming om het downloaden te starten.

  1. Leer hoe de tools werken

Zodra je de benodigde software met succes hebt geïnstalleerd, moet je wat tijd besteden aan het leren hoe de verschillende hulpmiddelen voor het bouwen van een wereld en het creëren van een spel werken. Er is het verkenningspaneel, de eigenschappenbox en de gereedschapskist, die allemaal alles bieden wat je nodig hebt om te beginnen met het maken van een Roblox-spel.

  1. Begin met het maken van de onderdelen

Als je vertrouwd bent met hoe LEGO onderdelen werken, zal je gemakkelijk kunnen werken met de onderdelen die je gebruikt om je Roblox spel te maken. Je kan de software gebruiken om de vorm van de verschillende onderdelen te bepalen en hoe ze met elkaar zullen interageren. Voel je vrij om de vormen te kiezen die je wilt. Dit is het perfecte moment om je fantasie de vrije loop te laten.

  1. De eigenschappen aanpassen

Er zijn veel dingen die je kunt veranderen om je spelonderdelen unieker te maken. Je kunt spelen met de kleuren, transparantie of reflectie van elk object. Hoe unieker je spel is, hoe beter het zal zijn als je het publiceert.

  1. Kijk naar wat anderen hebben gemaakt

Roblox is een zeer interactief platform waarmee je kunt kijken naar de objecten die andere makers hebben gemaakt en kunt beslissen of je deze wilt gebruiken. Ga gewoon naar het Toolbox-paneel en zoek de tab Marktplaats. Hier kun je bladeren door alle opgeslagen objecten en kiezen wat je nodig hebt.

  1. Scripts maken en spawnpunten toevoegen

Met de scriptfunctie kun je bepalen hoe het spel wordt gespeeld en hoe de spelpersonages omgaan met de wereld die je hebt gemaakt. Je kunt spawnpunten door het spel verspreiden en de functies Transparantie en "CanCollide" gebruiken om ze te verbergen.

  1. De finishing touch toevoegen

Er zijn veel Roblox-spellen, dus doe je best om jouw spel zo perfect en uniek mogelijk te maken. Neem de tijd om een paar finishing touches toe te voegen waardoor je creatie eruit springt.

Maak een landingsplatform voor je spelfiguur en klik dan op "Spelen" in het testmenu. Je wordt vanaf een willekeurig punt in je game gespawned en kunt beginnen met spelen om te zien hoe het werkt.

  1. Publiceren en beginnen met spelen

Als je tevreden bent met hoe het spel werkt, is het tijd om het te publiceren op Roblox! Zelfs als het niet 100% perfect is, maak je geen zorgen. Je kunt altijd updates maken in de toekomst. Klik op de knop "Nieuw spel maken". Van daaruit kun je een naam voor je spel opgeven, evenals het genre, de beschrijving en de apparaten die ermee werken.

Laatste gedachte

Een Roblox-spel maken is gemakkelijker dan je je kunt voorstellen. In plaats van alleen maar een speler te zijn in andermans spellen, waarom zou je niet iets geweldigs maken dat je kunt delen met je vrienden? Ga nu naar het Roblox platform en zet je fantasie aan het werk.

Editorial Office
igitems