Services
Alle spellen
Aanmelden
Log in.

Is Rookie één van de beste LoL-spelers ooit?

Iedereen heeft zijn favoriete LoL-personages, en ze hebben waarschijnlijk ook favoriete spelers die ze graag zien winnen. Song "Rookie" Eui-jin werd geboren in maart 1997 en is de Zuid-Koreaanse midlaner voor Victory Five.

Iedereen heeft zijn favoriete LoL-personages, en ze hebben waarschijnlijk ook favoriete spelers die ze graag zien winnen. Song "Rookie" Eui-jin werd geboren in maart 1997 en is de Zuid-Koreaanse midlaner voor Victory Five.

Soms wordt zijn naam gestileerd als RoOkiE, RooKiE, of RooKie, maar het is allemaal dezelfde man.

Hij ontdekte het spel voor het eerst in 2011 toen hij 14 jaar oud was en werd al vrij vroeg het aanstormende talent in de competitieve scène.

In 2013 tekende Rookie bij KT Rolster Arrows, het zusterteam van KT Rolster. Het team deed het goed tijdens de eerste twee Splits en eindigde als5e en8e op de Champions Spring, om vervolgens als eerste te eindigen op de Champions Summer 2014. Rookie maakte indruk op iedereen met zijn spel op de kampioenen (Syndra en Orianna), die nu zijn twee signature keuzes zijn.

Hoewel het team zich niet kon kwalificeren voor Wereldkampioen vanwege hun leeftijd, werd Rookie in 2014 overgeplaatst naar Invictus Gamings. Hij speelde meer dan zes jaar bij dit team, maar het jaar 2015/2016 was rustig voor de middenvelder en de organisatie.

In 2017 tekende Invictus echter andere opkomende sterren, zoals JackeyLove en TheShy, waardoor de ploeg meteen een ommekeer maakte. Ze eindigden als derde in de LPL Summer 2017 en kwalificeerden zich bijna voor de Worlds. Echter, met geweldige coaching, de prestaties betekende verandering.

Het Invictus-team werd vierde in de LPL Lente 2018 en verloor nipt van Royal Never Give Up. De meeste LoL-fans beschouwden dit als de overall beste wedstrijd van het jaar. Ze kwalificeerden zich wel voor de 2018 Worlds en bewezen hun dominantie.

2019 en daarna

Rookie ging verder met Invictus Gaming in 2019, begon het seizoen sterk en plaatste zich als tweede voor de LPL Spring Season. De 3-0 overwinning van zijn team tegen JD Gaming leidde ertoe dat ze zich kwalificeerden voor de Mid-Season Invitational, waar ze alle wedstrijden op één na wonnen.

Wie is Faker Junior?

Veel mensen noemen Rookie Faker Junior omdat hij rond dezelfde tijd debuteerde en een geweldige reeks had. Hoewel sommigen Faker de beste noemen, komt Rookie toch op de tweede plaats vanwege zijn vaardigheid en passie voor het spel.

Rookie is zelfs de enige andere speler die 2.500 kills heeft gehaald (de andere was Faker). Beide records waren recent (binnen het jaar 2021).

Waar hij nu staat

Rookie verliet Invictus Gaming toen het seizoen eindigde in 2021. Hoewel hij probeerde om het kwijnende team te dragen, wist hij dat het een verloren strijd was. Aangezien hij een van de beste League of Legends spelers aller tijden is, zal hij in 2022 zeker op zijn pootjes terechtkomen.

De middenvelder speelt nu voor Victory Five nadat hij zes jaar bij het rivaliserende team heeft doorgebracht. Hij hoopt een sprong te maken met het nieuwe team en vooruit te komen tijdens de Spring Split.

Conclusie

Is Rookie een van de beste LoL-spelers ooit? Het antwoord is een volmondig ja. Hoewel sommige mensen het gevoel hebben dat Faker de toppositie heeft ingenomen, blijven de fans Rookie trouw, zelfs nadat hij Invictus Gaming heeft verlaten en is overgestapt naar Victory Five. Hij is nog niet klaar, en je zult in 2022 zeker nog meer geweldige dingen zien van deze jonge middenvelder.