Login / Join
CoC

Hoe speel ik Clash of Clans op de pc? Een complete gids

Met de officiële release van Clash of Clans voor PC in oktober 2023 door Supercell, hebben spelers nu de kans om te genieten van dit meeslepende strategiespel op een groter scherm met verbeterde besturing. Of je nu een Windows-gebruiker of een Mac-enthousiasteling bent die een duik wil nemen in het rijk van Clash of Clans, deze gids leidt je door alles wat je moet weten om het spel op te zetten en te beginnen spelen.

Deel 1: Clash of Clans spelen op Windows

Supercell heeft het voor Windows-gebruikers ongelooflijk eenvoudig gemaakt om Clash of Clans op hun pc te spelen:

Stap voor stap installeren

 1. Ga naar de Google Play Store: Open de Google Play Store op uw Windows-apparaat.
 2. Installeer Google Play Games: Voordat je het spel downloadt, moet je ervoor zorgen dat Google Play Games is geïnstalleerd en dat je bent aangemeld met je Google Play-account.
 3. Clash of Clans installeren: Zoek naar Clash of Clans in de Google Play Store en klik op de installatieknop. Log na de installatie in op je Supercell-account om je voortgang te synchroniseren of start een nieuw spel.
 4. Geniet van het spel: Je bent er helemaal klaar voor! Begin met het maken van strategieën en het opbouwen van je clan op je Windows-pc.

Deel 2: Clash of Clans spelen op Mac

Omdat er geen officiële Mac-versie van Clash of Clans is, kunnen Mac-gebruikers een omweg gebruiken via scherm-spiegelende apps zoals AirDroid Cast.

AirDroid Cast gebruiken voor gameplay

 1. AirDroid Cast downloaden: Installeer het programma AirDroid Cast op zowel je mobiele apparaat als je Mac. Je kunt beginnen door naar de officiële AirDroid website te gaan en op de "Probeer het gratis" knop te klikken.
 2. Breng een verbinding tot stand: Open AirDroid Cast op je Mac en mobiele apparaat. Je kunt draadloos verbinding maken door de QR-code die op je Mac staat te scannen met je mobiele apparaat of door de cast-code handmatig in te voeren.
 3. Spiegelen starten: Zodra er verbinding is, wordt het scherm van je mobiel weergegeven op je Mac. Schakel de besturing vanaf je Mac in via de instellingen van de AirDroid Cast-interface en je bent klaar om Clash of Clans te spelen op je Mac.

Veelgestelde vragen (FAQ's)

Kun je Clash of Clans op de pc spelen?

Ja, Clash of Clans kan op een pc worden gespeeld. Windows-gebruikers kunnen het direct downloaden van de Google Play Store, terwijl Mac-gebruikers applicaties zoals AirDroid Cast kunnen gebruiken om het spel te spiegelen.

Is Clash of Clans Pay-to-Win?

Clash of Clans biedt een evenwichtige spelervaring die meer gebaseerd is op strategie en managementvaardigheden dan op betalen om te winnen. Hoewel in-app-aankopen de voortgang kunnen versnellen, zijn ze niet verplicht om van het spel te genieten of erin te slagen.

Is Clash of Clans nog steeds de moeite waard?

Absoluut. Ondanks de eerste release in 2012 is Clash of Clans nog steeds een populair en leuk spel met miljoenen actieve spelers, dankzij de dynamische updates en boeiende community.

Waarom kan ik Clash of Clans niet op mijn pc spelen?

Als je problemen ondervindt, kan het komen door een incompatibele versie van Windows of onvoldoende geheugen op je pc. Zorg ervoor dat je systeem voldoet aan de vereisten van het spel, vooral als je Windows 10 of hoger nodig hebt.

Kan ik Clash of Clans op een browser spelen?

Om Clash of Clans op een browserte spelen heb je meestal een emulator of afstandsbediening nodig waarmee je via een webinterface kunt spelen. Direct spelen in een browser wordt echter niet officieel ondersteund.

Hoe populair is Clash of Clans?

Clash of Clans blijft extreem populair, met ongeveer 76 miljoen actieve spelers en een robuuste dagelijkse betrokkenheid.

Alternatieve methode: Clash of Clans op de pc spelen met BlueStacks

Voor degenen die liever op een alternatieve manier Clash of Clans op de pc spelen, is het gebruik van een Android-emulator zoals BlueStacks een haalbare optie. Met deze methode kunnen zowel Windows- als Mac-gebruikers het spel op hun computer spelen. Hier volgt een korte handleiding over hoe je het instelt:

 1. BlueStacks downloaden en installeren: Ga naar de website van BlueStacks en download de versie die geschikt is voor jouw besturingssysteem. BlueStacks ondersteunt zowel Windows als Mac, met opties voor 32-bits of 64-bits Android-emulators, afhankelijk van de mogelijkheden van je systeem.

 2. Installeer Clash of Clans:

  • Open BlueStacks en meld je aan bij de Google Play Store met je Google-account.
  • Zoek naar "Clash of Clans" in de Google Play Store binnen BlueStacks en klik op "Installeren" naast het pictogram van het spel.
 3. Start en speel:

  • Eenmaal geïnstalleerd, open Clash of Clans door te klikken op het spelicoon op het BlueStacks startscherm of je bureaublad.
  • Gebruik je muis voor interactie met het spel: klik om tikken te simuleren en gebruik de pijltjestoetsen omhoog en omlaag om in en uit te zoomen.

Deze methode is vooral handig voor gamers die geen toegang hebben tot de officiële pc-versie van het spel of de voorkeur geven aan de lay-out en functionaliteit van de mobiele versie.

Slotopmerkingen

Of je nu nieuw bent in de wereld van Clash of Clans of een doorgewinterde veteraan die het spel op een groter scherm wil ervaren, spelen op de PC biedt een nieuw perspectief en verbeterde controle. Volg deze installatiegids en je zult je clan beheren en epische gevechten aangaan in een mum van tijd!

Editorial Office
igitems