Login / Join

Het nieuwe rankingsysteem in Counter-Strike 2 begrijpen

De gamewereld gonst van de discussies over Counter-Strike 2 (CS2), het nieuwste deel in de iconische first-person shooter-serie. Een van de meest besproken features is het nieuwe rankingsysteem van de game. Dit artikel is bedoeld om het nieuwe rankingsysteem van CS2 te demystificeren en uit te leggen hoe het verschilt van Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) en wat je moet weten om de rangen te beklimmen.

Het nieuwe classificatiesysteem in CS2

CS2 introduceert een nieuw classificatiesysteem genaamd "CS Rating", dat wordt gebruikt in de Premier Mode van het spel. In tegenstelling tot het classificatiesysteem in CS:GO, waarbij spelers vaak niet wisten hoe dicht ze bij een hogere ranking waren, is het systeem van CS2 transparant. Je CS Rating begint bij nul en kan oplopen tot 35.000 punten. Deze punten zijn met kleuren gecodeerd, zodat je gemakkelijk kunt zien welke rang je hebt:

  • 0-4,999: Grijs
  • 5,000-9,999: Lichtblauw
  • 10.000-14.999: Blauw
  • 15,000-19,999: Paars
  • 20,000-24,999: Roze
  • 25,000-29,999: Rood
  • 30.000-35.000: Geel/Goud

Je CS-waarde verbeteren

De CS Rating wordt aangepast op basis van je overwinningen en verliezen. Prestatiecijfers zoals doden en sterfgevallen worden niet in aanmerking genomen. Als je een reeks overwinningen hebt, zullen je bonuspunten toenemen, maar een reeks verliezen zal je puntenverlies verergeren.

Het speltype Premier: Het concurrentievoordeel

Het speltype Premier is het meest prestigieuze speltype in CS2 en biedt een spelervaring die lijkt op esports-wedstrijden. Het bevat een vetosysteem voor de kaart voordat de wedstrijd begint en regio's hebben hun eigen klassement. Om bovenaan het klassement te komen, moet je meer dan 25.000 punten verzamelen.

De erfenis van CS:GO

Hoewel CS2 veel nieuwe functies bevat, zijn er ook enkele elementen uit CS:GO bewaard gebleven. De oude CS:GO-rangen bestaan nog steeds, maar zijn nu map-specifiek en worden niet gebruikt in de Premier Mode. Hierdoor kunnen spelers verschillende rangen hebben voor verschillende maps, wat het spel evenwichtiger en leuker maakt.

Skins in CS2

Net als in CS:GO spelen skins een belangrijke rol in CS2. Het kleurgecodeerde rankingsysteem is vergelijkbaar met het skin zeldzaamheidssysteem en voegt een extra laag van maatwerk en prestige toe aan je CS2-account.

Conclusie

Het nieuwe rankingsysteem in CS2 biedt spelers een transparantere en competitievere omgeving. Of je nu een doorgewinterde CS:GO-veteraan of een nieuwkomer in de serie bent, het begrijpen van dit nieuwe systeem is cruciaal om de rangen te beklimmen en het meeste uit je spelervaring te halen.

Editorial Office
igitems