Login / Join

Het nieuwe Overwatch 2 Ranked Systeem

Overwatch 2 is uit op consoles en computers, en sommige spelers vinden de ranglijststructuur ingewikkeld. Vooruitgaan is een probleem geworden omdat de ranglijsten onduidelijk zijn.

In dit artikel wordt het rankingsysteem aan deze spelers uitgelegd en wordt onderzocht hoe je er je voordeel mee kunt doen om verder te komen in het spel.

Het vrijspelen van helden en personages is essentieel voor competitief spel en deelname aan ranglijsten.

Uitleg over het rankingsysteem in Overwatch 2

Competitieve gameplay in Overwatch 2 maakt gebruik van het Ranglijstsysteem Role Queue of Open Queue.

Met Open Queue kunnen spelers deelnemen aan elke klasse die ze willen in het spel.

Role Queue vereist dat teams een tank, twee support en twee damage hebben. Het biedt een rang voor bepaalde klassen, terwijl Open een algemene rating gebruikt.

Het rankingsysteem moet eerst worden vrijgespeeld voordat je toegang krijgt tot competitief spel. Dit is beschikbaar voor beginners als ze de FUTE instructie afronden en zegevieren in 50 Quick Play wedstrijden.

Spelers die level 25 in het originele spel voltooien, krijgen ook onmiddellijk toegang tot het klassement.

Competitieve actie is noodzakelijk voor nieuwe spelers omdat het hen de tijd geeft zich voor te bereiden op hogere doelen binnen het spel. Het voorkomt ook dat beginners ervaren spelers in het spel afremmen, omdat ze niet met hen gekoppeld kunnen worden.

Overwatch 2 Ranked vaardigheidsniveaus

Zeven medailles in de tiers van elke vaardigheid vertegenwoordigen de verdeling van rangen. Elke rang heeft vijf numerieke divisies die in moeilijkheid toenemen naarmate je hoger komt. Dit betekent dat je pas naar Platinum-5 gaat als je zeven wedstrijden in Gold-1 hebt gewonnen.

De zeven medailles staan hieronder:

  • Brons 5-1
  • Zilver 5-1
  • Goud 5-1
  • Platina 5-1
  • Diamant 5-1
  • Meester 5-1
  • Grootmeester 5-1

Een Top 500 leaderboard en rang icoon wordt twee weken na elk seizoen vrijgegeven.

Als het seizoen een nieuwe held bevat, wordt deze alleen speelbaar in ranked competities. De 500 spelers met de hoogste rang staan dan op het leaderboard.

Dit is een momentopname van topspelers, en het individu hoeft niet in een bepaalde rang te staan om ervoor in aanmerking te komen. Je moet wel eerst 25 wedstrijden spelen in de Role Queue of 50 in de Open Queue.

De meeste van deze 500 spelers zijn Grandmasters en Masters om boven de duizenden andere spelers uit te komen.

Ook zal de wedstrijdrating afnemen of worden verlaagd als je lange tijd niet speelt. Het is ontworpen om je in makkelijkere wedstrijden te plaatsen als je een beetje roestig bent.

Hoe groepen werken in competitieve modi

Groepsspelen heeft verschillende beperkingen in de competitieve modi van Overwatch 2. Spelers in de vaardigheidsniveaus brons, zilver, goud, platina en diamant mogen met zoveel mogelijk personen samenwerken. Ze moeten echter wel binnen een vaardigheidsniveau van hen zijn. Meesters kunnen ook groepen vormen met een onbeperkt aantal andere spelers.

In de twee hoogste rollen wordt alles strenger. Spelers die grootmeester zijn mogen groepen vormen met één andere speler binnen drie vaardigheidsniveaus van hen. Bovendien kan slechts één andere speler uit de Top 500 van hun regio worden gegroepeerd met de algemene Top 500 spelers.

Editorial Office
igitems