Elder Scrolls Online

Het lange wachten op Elder Scrolls 6: wat we tot nu toe weten

De Elder Scrolls-serie is een hoeksteen in de wereld van RPG's en het laatste deel, Skyrim, was een cultureel fenomeen. Fans hebben echter met spanning gewacht op het volgende hoofdstuk, Elder Scrolls 6, en het nieuws tot nu toe is een mix van opwinding en teleurstelling. Laten we eens kijken wat we weten over de verwachte release van de game.

Een verre horizon: De releasedatum

Volgens Todd Howard, de regisseur van de game, komt Elder Scrolls 6 waarschijnlijk niet voor 2028 uit. Dit werd bevestigd in een interview met GQ, waarin Howard zei dat de game zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium bevindt. De game werd in eerste instantie aangekondigd in 2018, maar sindsdien zijn er weinig updates geweest. Door dit lange wachten zetten fans vraagtekens bij de beslissing om de game zo vroeg aan te kondigen.

Beschikbaarheid platform: Een Xbox Exclusive?

Nu Microsoft het moederbedrijf van Bethesda, ZeniMax Media, heeft overgenomen, is het bijna zeker dat de game wordt uitgebracht op pc en Xbox Series X|S. Een PS5-release is echter minder zeker. Het spel zal ook vanaf de eerste dag beschikbaar zijn op Xbox Game Pass, zodat abonnees het spel zonder extra kosten kunnen halen.

De weg bereiden: Waar speelt de game zich af?

De game speelt zich naar verwachting af op het continent Tamriel, net als alle andere games in de serie. Hoewel er geruchten zijn dat het spel zich afspeelt in Valenwood, het thuis van de Bosmer, is er nog niets bevestigd. Andere mogelijke locaties zijn Hammerfell en High Rock.

De lange weg vooruit: Focus op ontwikkeling

Bethesda wil van Elder Scrolls 6 de "ultieme fantasy-wereldsimulator" maken, maar het bedrijf richt zich momenteel op Starfield, een andere grote IP die later dit jaar wordt uitgebracht. Dit betekent dat er waarschijnlijk niet snel substantiële updates voor Elder Scrolls 6 zullen komen.

Fallout 5: wat volgt

Interessant genoeg heeft Todd Howard bevestigd dat Fallout 5 Bethesda's volgende project wordt na Elder Scrolls 6. Dit betekent dat het bedrijf een volle agenda heeft. Dit betekent dat het bedrijf voor de nabije toekomst een volle agenda met projecten heeft.

Verder lezen: Andere opvallende releases

Terwijl fans wachten op Elder Scrolls 6, zijn er andere opmerkelijke releases om naar uit te kijken. Starfield komt later dit jaar uit en Fable 4 zit ook in de pijplijn, maar heeft nog geen releasedatum. Deze releases kunnen dienen als afleiding terwijl fans het lange wachten op Elder Scrolls 6 doorstaan.

Conclusie

Het wachten op Elder Scrolls 6 blijkt een test voor het geduld van fans te zijn. Met een verre releasedatum en beperkte updates blijft de verwachting groeien. De belofte van een "ultieme fantasiewereldsimulator" geeft echter hoop dat het wachten de moeite waard zal zijn.

Editorial Office
igitems