Login / Join

Het Dota 2 Ranked Systeem begrijpen

Naarmate je Dota 2 speelt, raak je meer vertrouwd met de strategieën die nodig zijn om te winnen. Je bouwt je vaardigheden op, en uiteindelijk word je een meer uitdagende tegenstander. Aangezien Dota 2 een spel is dat spelers tegen elkaar opzet, lijkt het alleen maar eerlijk om spelers met vergelijkbare capaciteiten aan elkaar te koppelen.

Valve heeft de aanpak waarin het spelers aan elkaar koppelt aangepast voor de eerlijkste competitie. Dit proces kan binnenkort veranderen, maar voor nu is het belangrijk om het rankingsysteem te begrijpen om Dota 2 als geheel onder de knie te krijgen.

Het ranked matchmaking systeem in het spel is niet beschikbaar bij de eerste start van het spel. Beginnende spelers moeten werken om deze gameplay vrij te spelen.

Lees verder om alles te leren wat je moet weten over het Dota 2 ranked systeem.

Wat is het ranked systeem in Dota 2?

Ook wel Ranked Confident genoemd, helpt het rankingsysteem in Dota 2 te bepalen welke spelers tegen elkaar gematcht moeten worden. Dit moedigt meer uitdagende gevechten aan en houdt de gameplay eerlijk voor degenen die terloops spelen.

Actieve spelers hebben de neiging hoger te rangschikken dan degenen die hier en daar een beetje spelen. Het algoritme houdt rekening met hoe vaak gamers spelen naast de MMR die ze verzamelen.

Wat is MMR?

MMR staat voor matchmaking rating. Het is een puntensysteem dat de rangorde van individuele spelers bepaalt. Tijdens solo spelen kan een speler 30 MMR winnen of verliezen op basis van het resultaat van de wedstrijd. Bij teamspel wint of verliest een speler 20 MMR.

Het algoritme dat de rangschikking bepaalt

Dota 2 gebruikt een algoritme genaamd Glicko, dat veel voorkomt bij andere games, zoals Pokémon Go. Het detecteert smurfen die mogelijk in een lagere bracket spelen en helpt ze aan MMR, zodat ze in de juiste ranking komen. Daarnaast identificeert het spelers die mogelijk niet goed presteren in hun ranking en past ze dienovereenkomstig aan.

Hoe krijg je Ranked Matchmaking

Voordat je je zorgen maakt over je MMR en plaatsing in de juiste bracket, moet je eerst deze gameplay-functie vrijspelen. Beginners moeten een paar stappen doorlopen:

  • Verbind een geldig telefoonnummer met je account
  • Speel 100 uur Dota 2
  • Blijft spelen tot je rang vertrouwen boven de 30 procent is

Het maakt niet uit met welke spelmodus je begint. Elk spel telt mee voor je 100 uur. Hoe meer je speelt, en hoe meer je wint, hoe meer kans je hebt om je MMR-totaal te verhogen, wat je rangschikking aangeeft. Een hoger MMR-totaal betekent dat je hoger in de rangorde staat.

Als je kalibratiewedstrijden speelt, verhoog je je rangbetrouwbaarheidspercentage. Als je 30 procent haalt, speel je je eerste rang vrij.

Hoeveel MMR krijgt u per wedstrijd en hoe kunt u meer winnen?

MMR is de puntenwaarde die de rangorde bepaalt. Spelers verdienen meer MMR als ze winnen. Evenzo daalt hun totaal als ze wedstrijden verliezen.

De totale MMR die u verliest of wint met een wedstrijd hangt af van uw huidige positie en die van uw tegenstander. Een hogere plaatsing betekent dat u tot 30 MMR kunt winnen of verliezen.

Je kunt meer van deze punten behalen door een Double Down Token te gebruiken. Deze zijn echter alleen beschikbaar voor spelers met een Battle Pass.

Er zijn veel middelen om je te helpen je spel te verbeteren en meer MMR te verdienen, in plaats van te verliezen. Dota 2-coaching is een geweldige optie, terwijl YouTube-video's actie in realtime demonstreren.

Wat zijn de Dota 2 rangen?

Er zijn acht rankings in Dota 2. Elke rang bevat vijf sub-rankings. In het bijzonder, spelers in de Herald ranking kunnen Herald One, Herald Two, Herald Three, Herald Four, of Herald Five zijn. Dit geldt voor alle andere ranglijsten, behalve voor Immortal. Er zijn geen subniveaus omdat dit de hoogst haalbare rang is.

De Dota 2 rankings van onder naar boven zijn als volgt:

  • Herald
  • Guardian
  • Kruisvaarder
  • Archon
  • Legende
  • Oude
  • Goddelijke
  • Onsterfelijke

Hoe meer MMR je verzamelt, hoe meer je stijgt in het klassement.

Wat zijn de populairste rangen?

Behalve MMR spelen ook andere factoren een rol in je rangschikking. Valve probeert een nauwkeurige verdeling van spelers binnen bepaalde rangen te houden om matchmaking eerlijk te laten verlopen.

Verrassend genoeg zijn er meer Immortals dan je denkt. Hoewel het lang niet de meest bevolkte rang is - vanwege de intense haalbaarheid - zijn er meer dan 80.000 Dota 2-spelers in deze categorie.

De meeste spelers zijn te vinden in de Archon One ranking. De minst bevolkte ranking is Herald One, waarschijnlijk omdat mensen snel uit dit level springen. Het minst bevolkte level is Divine, de ranking net voor Immortal.

De bodemlijn

De ranglijst is een cruciaal onderdeel van de Dota 2 spelervaring. Het helpt spelers met eerlijke concurrentie, zodat ze voortdurend worden uitgedaagd, maar in een gerechtvaardigde mate.

Je kunt je ranglijst uitbreiden door vaker te spelen en MMR te verdienen door wedstrijden te winnen - als team of solo.

Editorial Office
igitems