Login / Join
CoC

Het Boek van Alles in Clash of Clans

Van alle mobiele strategiespellen die je nu in handen kunt krijgen, is Clash of Clans van oudsher een van de populairste. Het is tenslotte al sinds 2012 op iOS en sinds 2013 op Android, en het gaat nog steeds door.

Een van de meest voorkomende thema's is dat vanmagische voorwerpendie verschillende categorieën omvatten. Een daarvan is Boeken.

Upgrades zijn, zoals je misschien weet, een belangrijk onderdeel van Clash of Clans, en Boeken geven je een beetje voordeel doordat je ze meteen kunt voltooien. Afhankelijk van het soort upgrade dat je doet, wil je toegang tot verschillende soorten Boeken.

In Clash of Clans heb je het Boek van het vechten, het Boek van het bouwen, het Boek van de helden, het Boek van de spreuken en het Boek dat vandaag centraal staat, hetBoek van Alles.

Onthoud dat spelers maar één Boek van elk type bij zich mogen hebben. Je zult merken dat de andere vier Boeken specifieke namen hebben, en dat is omdat ze worden gebruikt om upgrades te voltooien die specifiek zijn voor een element van het spel.

Met het Boek Bouwen kun je bijvoorbeeld upgrades voor gebouwen voltooien. Het Boek van Alles is speciaal omdat het kan worden gebruikt om elk van de andere upgrades te voltooien, waardoor het ongelooflijk waardevol is.

Het is dan ook logisch dat dit het meest begeerde boek is, omdat het zo veelzijdig is. Maar hoe krijg je zo'n Boek?

Hoe kom je aan het Boek van Alles?

Ten eerste kun je Boeken kopen in de winkel. Helaas is hun verschijning willekeurig, maar je kunt ook echt geld uitgeven aan speciale pakketten als je er toegang tot wilt krijgen.

Er verschijnen ook af en toe Boeken in de Dagelijkse Kortingsbarakken, waar je ze kunt kopen als je het vereiste aantal edelstenen hebt.

Soms hoef je zelfs niets uit te geven om de Boeken te kopen die je nodig hebt, omdat Clan Games en andere speciale evenementen je ze kunnen opleveren als beloning.

De Clausule van het Kleine Boek

Hoe geweldig het Boek van Alles ook is, de ontwikkelaars willen dat je nadenkt over waar en wanneer je het gebruikt. Dat gezegd hebbende, is er een clausule waar je van op de hoogte moet zijn. Stel je een situatie voor waarin je een gebouw upgrade en een Boek van Gebouw hebt. Je hebt misschien ook een Boek van Alles. In dit geval kun je in de verleiding komen om het Boek van Alles te gebruiken en het Boek van Gebouw te bewaren voor later.

Het spel staat niet toe dat je dit doet. Dat komt omdat als je een Boek van Alles hebt en een ander Boek dat gebruikt kan worden voor eenbepaalde upgradedan is alleen het Boek dat specifiek is voor die upgrade beschikbaar.

In het voorbeeld betekent dit dat je alleen het Boek van Gebouw kunt gebruiken voor de upgrade. Dus, als je je Boek van Alles wilt gebruiken, moet het een geval zijn waarin er geen Bouwboeken beschikbaar zijn.

Beperkingen op andere magische voorwerpen

Zoals eerder aangegeven, ben je beperkt tot één Boek op je persoon. Er zijn beperkingen voor anderemagische voorwerpenDe limiet is één voor runen, 25 voor muurringen en vijf voor drankjes.

Als je al aan je limiet zit, kun je het voorwerp niet eens kopen bij een handelaar en kun je ook niets meer krijgen van het voltooien van een speciale gebeurtenis totdat je alles hebt gebruikt wat je hebt.

Als je een evenement voltooit en geen ruimte meer hebt, kun je er later helaas niet op terugkomen. In plaats daarvan moet je gewoon een edelsteenbeloning accepteren.

Er was een tijd dat het mogelijk was om de opslaglimieten van items te overschrijden, maar er is in november 2018 een verandering aangebracht in Clash of Clans waardoor dit niet meer mogelijk is.

Inpakken

Magische items zijn ongelooflijk, dankzij de verschillende boosts die je ervan kunt krijgen. Ze werden pas in december 2017 in Clash of Clans geïntroduceerd, dezelfde tijd dat ook de Clan Games werden geïntroduceerd.

Vandaag de dag is het moeilijk om het spel zonder ze te zien. Het Boek van Alles is een van de meest bijzondere, dankzij de unieke mogelijkheid om je te helpen elke upgrade te voltooien. Nu weet je precies hoe je er een te pakken kunt krijgen en heb je ook meer inzicht in een paar van de andere magische voorwerpen.

Editorial Office
igitems