Dota 2: Moet je spelen?

Dota 2 is een multiplayer online battle arena (MOBA) video game. Het is het vervolg op Defense of the Ancients. Als vervolg op een door de gemeenschap gecreëerde mod vereist Dota 2 veel teamwerk. Als je helemaal nieuw bent in het spel, moet je veel tijd besteden om succes te boeken op het slagveld.

Moet je dit spel gaan spelen?

Het korte antwoord is ja. Er zijn zoveel positieve kanten aan het spelen van Dota 2. Als een spel gemaakt door een gemeenschap, zijn er veel bronnen die je kunnen helpen met het verbeteren en het opbouwen van je begrip van de technieken.

Het uitgangspunt van het spel

Elk gevecht bestaat uit twee teams van vijf personen. Elk team verdedigt zijn structuur die de "Ancient" wordt genoemd. Het doel is om de structuur van het andere team te vernietigen. Net als andere MOBA spellen, zoals League of Legends (LoL), heeft Dota 2 vijf hoofdrollen met meer dan honderd helden om uit te kiezen. Het kiezen van de juiste helden voor specifieke posities kan je team helpen succes te boeken.

Iets wat Dota 2 onderscheidt is de nadruk op teamwork en strategie. Gamers die geïnteresseerd zijn in Dota 2 zouden moeten spelen als ze houden van MOBA-games die kiezen voor een community-gebaseerde ervaring.

Daarnaast is het een populair spel vanwege het competitieve karakter en de nadruk op strategie. Wanneer spelers een effectieve strategie realiseren, kunnen ze hogere en meer bevredigende beloningen behalen. Dota 2 groeit ook in de professionele scene.

Terwijl LoL teams heeft die wereldwijd concurreren, breidt Dota 2 dit spelniveau uit.

Is het spel beginnersvriendelijk?

Mensen die niet vertrouwd zijn met MOBA-spellen kunnen beter een andere kiezen om mee te beginnen. Vergeleken met andere vergelijkbare e-sporten is Dota 2 aan de meer uitdagende kant. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is om het onder de knie te krijgen.

Gamers met ervaring in andere MOBA-spellen kunnen gemakkelijker aan Dota 2 wennen. Voor regelrechte beginners is het echter moeilijker vanwege de vele personages. Succesvol zijn in het spel komt vaak voort uit het koppelen van helden aan de juiste rollen op basis van hun vaardigheden. Daarom is het, ongeacht wie begint te spelen, even wennen.

Meer toegewijde spelers krijgen Dota 2 meestal binnen een paar maanden onder de knie. Meer casual spelers kunnen het spel tussen drie maanden en een jaar onder de knie krijgen - afhankelijk van hoeveel tijd ze doorbrengen met spelen.

Met welk speltype moet een beginner beginnen?

Valve heeft onlangs een nieuw speltype toegevoegd voor beginners om het spel te testen. Daarin neem je het echter op tegen andere nieuwelingen, dus je krijgt geen uitdaging.

In plaats daarvan wordt aanbevolen dat beginners beginnen met Bot matches. Hier begin je te strijden tegen geautomatiseerde robots, die meer vaardigheden hebben. Je went aan het spel zonder de gevolgen van het spelen tegen meer competitieve tegenstanders, terwijl je andere spelers met weinig tot geen ervaring vermijdt.

Is Dota 2 duur?

Het spel is volledig gratis te spelen. Er zijn echter in-game aankopen beschikbaar die na verloop van tijd kunnen oplopen. Geld uitgeven is niet nodig om mee te doen, maar het kan je spelervaring verbeteren.

Tips om te beginnen

Er zijn een paar dingen die spelers kunnen doen om gemakkelijker aan het spel te beginnen.

Aangezien Dota 2 sterk teamgericht is, moeten spelers communicatief zijn en één lijn trekken. Het welzijn van het team moet voorrang krijgen op individuele behoeften. Een teamspeler zijn is een noodzakelijke kwaliteit om te hebben tijdens het spelen.

Daarbij komt communicatie. Een goed geoliede machine kan niet functioneren zonder conversatie. Communiceren met je teamgenoten kan je helpen meer te bereiken en meer succes te behalen bij het verslaan van je tegenstander.

Als het gaat om spelspecifieke tips om je bekendheid met Dota 2 te vergroten, moeten beginners beginnen met de gemakkelijkere helden. Dit is een meer voor de hand liggende tip, maar begrijpen wie de minder indrukwekkende personages zijn, kan beginners helpen het spel op een meer haalbare manier aan te pakken.

Als je niet zeker weet welke vaardigheden elke held heeft, moet je de "Demo Hero" functie proberen. Als je door het rooster scrolt, kun je deze knop vinden die je, als je erop klikt, naar een aparte sectie brengt om de vaardigheden van een held uit te proberen. Zo hoef je niet in een wedstrijd te zitten om te begrijpen wat een personage wel en niet kan.

Vergeet tot slot je inventaris niet. Dota 2 draait om strategie, en de items in je rugzak kunnen een wedstrijd maken of breken. Het begrijpen van de functionaliteit van elk item voordat je erin gaat, kan je helpen om meer succes te hebben.

Wat je nodig hebt

Dota 2 is een ingewikkeld MOBA-spel, maar het vereist geen geavanceerde hardware. Alles wat je nodig hebt is een betrouwbare PC. Het spel is compatibel met de meeste.

De conclusie

Dota 2 is een complex multi-player online battle arena spel dat in het begin voor wat uitdagingen kan zorgen. Iedereen die niet bekend is met deze e-sport stijl zal misschien niet willen beginnen met Dota 2, maar gamers die dat wel zijn moeten het uitproberen.

Editorial Office
igitems