Login / Join

Diablo 4-klassen: De beste Class voor jouw speelstijl kiezen

Met de release van Diablo 4 duiken gamers wereldwijd het door demonen geteisterde land van Sanctuary in. Als je bij deze dappere zielen hoort, zul je deze gids van onschatbare waarde vinden. We leiden je door de fijne kneepjes van de Character Classes, hun sterke en zwakke punten en unieke abilities. Vergis je niet: elke Diablo 4-klasse is krachtig, en welke je ook kiest, je zult met veel succes je een weg vechten door het door demonen geteisterde land van Sanctuary.

Sommige classes zijn echter iets sterker dan andere, en afhankelijk van hoe je graag speelt, is de kans groot dat je bepaalde voorkeuren hebt. Om je te helpen er eentje uit te kiezen, hebben we alles wat je moet weten over elke klasse op een rijtje gezet. Hieronder vind je een ranglijst met de beste klassen, een overzicht van elke klasse en enkele klassensuggesties voor beginners en solospelers.

De basis

In Diablo 4 kun je kiezen uit vijf verschillende klassen, elk met hun eigen sterke en zwakke punten en hun eigen mechanica. Hoewel alle klassen gebalanceerd en levensvatbaar zijn, kunnen sommige klassen gunstiger zijn, afhankelijk van je persoonlijke speelstijl en voorkeuren. Hier volgt een overzicht van elke klasse en hun ranglijsten:

  1. Druïde (niveau S):

    De Druid wordt beschouwd als een van de sterkste klassen in het spel, vooral nadat hij na de eerste bètatests aanzienlijke verbeteringen heeft gekregen. Ze blinken uit in melee damage, maar zijn ook redelijk veerkrachtig en in staat tot crowd control. Druïden kunnen zich vormen tussen weerwolven en weerberen, elk met hun eigen sterke punten. De Druïde skill tree bevat ook opties voor afstandsgevechten, maar niet zo krachtig als Rogues en Sorcerers.

  2. Barbaar (Niveau A):

    Barbaren zijn tanky en ongecompliceerde melee klassen. Ze kunnen goede schade toebrengen van dichtbij en hebben een hoge bewegingssnelheid. Ze hebben ook veel health en een schadeweerstand van 10%, waardoor ze in de meeste situaties makkelijker te bespelen zijn dan andere klassen. Ze hebben het echter moeilijk tegen vijanden op afstand en zijn kwetsbaar voor vijandelijke crowd control vaardigheden.

  3. Magiër (niveau A):

    Magiërs zijn personages met veel schade en een grote afstand die gebruikmaken van verschillende statuseffecten. Ze zijn uitstekend voor crowd control, maar hebben een lage gezondheid en zijn minder effectief in close combat. Sorcerers blinken uit in co-op play, waar frontlinie klassen aggro van hen weg kunnen trekken, waardoor ze schade van een afstand kunnen uitdelen.

  4. Rogue (niveau A):

    Rogues zijn veelzijdig en kunnen vijanden van ver aanvallen met bogen of van dichtbij met dolken. Ze kunnen enorme kritieke schade toebrengen en verschillende statuseffecten veroorzaken. Ze zijn echter niet erg veerkrachtig en worden gezien als moeilijker om te spelen vanwege hun lagere gezondheid.

  5. Necromancer (niveau B):

    Necromancers zijn evenwichtig en veelzijdig en kunnen zowel afstands- als meleegevechten uitvoeren. Ze kunnen legers ondode volgelingen oproepen en verschillende soorten magie gebruiken om mensenmassa's onder controle te houden en hun gezondheid om te zetten. Ze zijn echter langzamer en niet zo gespecialiseerd als andere klassen, wat een nadeel kan zijn in scenario's in de late game.

Solo spelen

De beste klassen om solo te spelen zijn Barbarian, Necromancer en Druid. Barbaren worden beschouwd als de makkelijkste voor beginners vanwege hun ongecompliceerde gameplay en hoge weerstand. De veelzijdigheid van Necromancers en de mogelijkheid om minions op te roepen maken ze sterk voor solospel. Druids zijn niet zo tanky als Barbarians, maar kunnen nog steeds veel schade absorberen en hun diverse vaardigheden maken ze effectief in solospel. Ze worden gezien als iets uitdagender om te spelen dan Barbarians, maar ze zijn aantoonbaar net zo effectief (zo niet effectiever).

Class kiezen in Diablo 4

Voor solospel is de Barbarian-klasse aan te raden vanwege zijn veerkracht en ongecompliceerde melee-gevechten. Het is ook een beginnersvriendelijke class dankzij zijn grote health pool en damage resistance. De Necromancer-klasse, met zijn veelzijdige vaardigheden en het oproepen van minions, is een andere goede keuze voor solospelers, vooral voor degenen die de voorkeur geven aan een balans tussen melee- en ranged-gevechten.

Qua moeilijkheidsgraad is de Rogue-klasse moeilijker om te spelen vanwege de lagere veerkracht en de complexiteit van de vaardigheden. De hoge critical damage output en de veelzijdigheid om van een afstand of van dichtbij aan te vallen maken het echter een lonende keuze voor ervaren spelers.

Editorial Office
igitems