CoC

De uitgebreide gids voor de smederij in Clash of Clans

De Smederij is een essentieel gebouw in Clash of Clans waarmee spelers kapitaalgoud kunnen produceren en verzamelen, een cruciale grondstof voor het upgraden van je clankapitaal. Als je de mechanieken van de Forge begrijpt, kun je de gameplay aanzienlijk verbeteren en bijdragen aan het algehele succes van je clan. In deze gids lees je meer over de functies van de Smederij, hoe je de voordelen kunt maximaliseren en tips voor het efficiënt omzetten van grondstoffen.

De smederij ontgrendelen

De Smederij wordt beschikbaar zodra je stadhuis level 6 bereikt. Daarnaast moet je deel uitmaken van een clan van level 2 of hoger om toegang te krijgen tot de Clanhoofdstad, waar de Smederij zich bevindt.

Twee manieren om kapitaalgoud te verdienen

Automatische productie

De Smederij genereert automatisch partijen kapitaalgoud zonder kosten, die elke 24 uur kunnen worden opgehaald. De hoeveelheid geproduceerd kapitaalgoud hangt af van je stadhuisniveau. Deze timer kan niet worden versneld met edelstenen of op een andere manier.

Kapitaalgoud verdienen

Spelers met Stadhuisniveau 9 of hoger kunnen extra kapitaalgoud maken met grondstoffen uit het thuisdorp en de bouwersbasis. Om dit te doen heb je een vrije Bouwmeester nodig en het duurt drie dagen om het te voltooien, hoewel dit versneld kan worden met Bouwmeester Boosts of Edelstenen.

Vereiste grondstoffen voor Crafting

  • Goud en Elixer: Verkrijgbaar in Stadhuis 9
  • Bouwmeester Goud en Elixer: Vereist Bouwmeester Hal 8
  • Donker Elixer: Verkrijgbaar in stadhuis 13

De smederij opvoeren

Bouwmeester Boost

De Bouwmeester Boost vermindert de tijd en grondstoffen die nodig zijn om in Kapitaal Goud om te zetten. Deze boost is beschikbaar via de Goudpas.

Bouwmeester toverdrankje

Dit drankje vermindert ook de tijd die nodig is om grondstoffen om te zetten in kapitaalgoud.

Muur Upgrade

Hoewel de Smederij zich voornamelijk richt op de productie van kapitaalgoud, is het de moeite waard om te vermelden dat de grondstoffen die je bespaart kunnen worden gebruikt voor muurupgrades in je thuisdorp. Als je haast hebt, kun je je productie van kapitaalgoud altijd aanvullen met edelstenen.

Conclusie

De Forge is een belangrijk gebouw dat elke Clash of Clans-speler ten volle zou moeten benutten. Van automatische productie van kapitaalgoud tot het maken van extra grondstoffen, de Smederij biedt verschillende manieren om kapitaalgoud te verzamelen, wat essentieel is voor het upgraden van je Clan-hoofdstad.

Editorial Office
igitems