CoC

De nieuwste Clash of Clans-update onder de knie: tips en trucs

Clash of Clans werd kort na de release in 2012 een van de populairste mobiele spellen ter wereld. Clans maken en oorlogen beginnen met anderen is zo spannend voor de meeste spelers.

Naast spannende gevechten biedt dit videospel een bevredigende gameplay-loop, een goed ontworpen kunststijl en uitdagingen om de strategische en besluitvaardige vaardigheden te verbeteren.

Maar om de zoveel tijd brengt een update meer verbeteringen in Clash of Clans. De nieuwste versie, uitgebracht in juni 2023, was geen uitzondering. Hier zijn de tips en trucs die je nodig hebt om het onder de knie te krijgen!

Beste tips en trucs om de nieuwste Clash of Clans-update te spelen

Er zijn veel dingen die je moet weten voordat je Clash of Clansmaar hier is een overzicht van de beste tips en trucs om de nieuwste update onder de knie te krijgen en te slagen.

#1 Upgrade je goud- en elixervoorraad

Of je nu een expertspeler bent of net de wereld van Clash of Clans wilt betreden, het upgraden van je goud- en elixeropslaggebouwen is een essentiële taak.

Spelers hebben een bepaalde hoeveelheid valuta nodig om bepaalde gebouwen te upgraden. Niveau-1 opslaggebouwen zijn echter mogelijk niet geschikt voor grote upgrades. Daarom moet je ze up-to-date houden.

Het upgraden van je verdediging en andere dingen is ook cruciaal, dus je moet deze elementen niet negeren. Idealiter zou je al vroeg prioriteit moeten geven aan opslageenheden en je torens en muren tijdens het spel moeten blijven upgraden. Dit is een van de beste tips voor beginners!

#2 Upgrade je stad

Naast goud- en elixeropslagplaatsen moet je je dorp upgraden om nieuwe gebouwen vrij te spelen of bestaande gebouwen te upgraden en je verdedigingsstructuren te verbeteren.

De eerste stap is het verzamelen van grondstoffen, zoals edelstenen, goud en elixer. Je moet ook beginnen met het voorbereiden van dorpsupgrades en prioriteit geven aan de upgrades die je het meest nodig hebt om je doelen te bereiken.

Als je van plan bent om je stad te upgradenmaak dan een strategie om te bepalen hoe je moet beginnen en voorkom tijdverspilling tijdens het proces.

#3 Gebruik edelstenen niet te vaak

Velen gebruiken edelstenen om dingen te versnellen, maar het te vaak doen kan een grote fout zijn. Dit soort premium valuta kan upgrades en gebouwen versnellen.

Spelers moeten echter zoveel mogelijk edelstenen sparen tijdens het spel. Als je ze allemaal uitgeeft aan snelle upgrades of gebouwen, wordt het moeilijker om andere dingen te kopen met deze valuta.

De eerste bouwhut kost 250 edelstenen, maar je hebt meer nodig voor extra aankopen. Geef ze daarom pas uit nadat je al je hutten hebt gekocht.

#4 Leer meer over de nieuwe toverdranken

Potions zijn de favoriete functies van veel spelers. Je kunt ze op het veld inzetten tijdens een aanval voor verschillende effecten, zoals het helen van eenheden of over vijandelijke muren springen.

Alle spelers moeten de verschillende drankjes kennen en ze zo mogelijk uitproberen in de singleplayer-campagne.

De Clash of Clans-update van juni 2023 bevatte bijvoorbeeld de Pet Potion. Deze is vergelijkbaar met de Research Potion en verhoogt de upgradesnelheid van je huisdier met 24x gedurende een uur, tenzij je andere items gebruikt om de duur te verlengen.

#5 Begrijp de verschillen tussen de Grand Warden en de Apprentice Warden

Met de nieuwe update heeft het ontwikkelingsteam van Clash of Clans de Apprentice Warden geïntroduceerd. Het is een nieuwe Duistere Troop die beschikbaar is vanaf Stadhuis 13 nadat de Duistere Barakken zijn opgewaardeerd naar niveau 10.

De Apprentice Warden kan over muren springen en heeft Life Aura om de punten van omringende troepen te verhogen, net als de Grand Warden. Er zijn echter drie belangrijke verschillen tussen deze twee:

  • De Grand Warden heeft de vaardigheid Eternal Tome, maar de Apprentice Warden niet.
  • De HP van de Apprentice Warden heeft geen limiet en is dus krachtiger dan die van de Grand Warden.
  • De Apprentice Warden is altijd een grondtroep.

Laatste gedachten

Wil je de nieuwste Clash of Clans-update onder de knie krijgen? Het is geen raketwetenschap! Je hoeft alleen maar de bovenstaande tips te volgen, de nieuwe voorwerpen en toevoegingen te leren kennen en te beginnen met oefenen!

Editorial Office
igitems