Escape from Tarkov

De anticipatie op de volgende Escape from Tarkov Wipe

Het concept van een veegactie in Escape from Tarkov

In de wereld van Escape from Tarkov is een wipe een totale reset van het spelplatform en alle spelers. Deze reset duwt elke speler terug naar level één en zet hun hele verzameling wapens, uitrusting, geld en meer terug naar de staat waarin ze zich bevonden toen ze het spel voor het eerst kochten. Dit balanceringsmechanisme zorgt ervoor dat alle spelers op een bepaald moment volledig op elkaar zijn afgestemd qua uitrusting en mogelijkheden. Het houdt het spel ook fris, want er komt een moment waarop de meest ervaren Escape From Tarkov-spelers niets anders meer te doen hebben dan het spel te spelen.

De timing van de volgende veeg

De exacte timing van de volgende Escape From Tarkov-veegronde is niet bekend, maar op basis van de geschiedenis van het spel kan er wel een schatting worden gemaakt. Normaal gesproken duurt een veegbeurt, die ook kan worden omschreven als een seizoen, ongeveer zes maanden. In een onthulling van de roadmap heeft Battlestate Games echter aangekondigd dat de volgende Tarkov-veegronde in augustus 2023 zal landen en dat de volgende veegronde in december 2023 op het platform zal verschijnen. Dit is iets langer dan verwacht, maar gezien de hoeveelheid content die wordt geleverd, komt dit niet als een verrassing.

Aanwijzingen voor een aanstaande veegbeurt

Traditioneel begint Battlestate Games, de ontwikkelaar van Escape From Tarkov, met het plannen van speciale evenementen vlak voordat een wipe plaatsvindt. Deze gebeurtenissen zijn onder andere het spawnen van waardevolle buit op zeer specifieke locaties op de map, het spawnen van alle eindbazen van de game op dezelfde map, spelers die vergiftigd spawnen en een geneesmiddel moeten vinden, spelers die spawnen met een 'stimul'-injector die ze 'super soldaat vaardigheden' kan geven, in-game handelaren die hun waren aanbieden voor slechts een paar munten en meerdere buitdroppings die allemaal tegelijk plaatsvinden. Als deze gebeurtenissen beginnen op te lopen, dan weet je dat de volgende Escape From Tarkov-veeg binnenkort begint.

De impact van een veeg

Een veegbeurt in Escape From Tarkov gaat meestal gepaard met een grote update. Deze updates veranderen het uiterlijk van de game en introduceren vaak compleet nieuwe maps, modi, personages, wapens en zelfs nieuwe bewegingsmechanismen en physics-elementen. De aankomende veegbeurt in augustus 2023 brengt bijvoorbeeld nieuwe Quality of Life-functies, zoals het selecteren van lichaamsdelen om te genezen, nieuwe wapens, de Streets of Tarkov-uitbreiding en nog veel meer.

Concluderend is het vooruitzicht van de volgende Escape from Tarkov-veegactie een belangrijke gebeurtenis voor de community van de game. Het betekent een nieuwe start voor alle spelers en de introductie van nieuwe content en mechanics die het landschap van de game aanzienlijk kunnen veranderen. Hoewel de exacte timing van de volgende wipe nog niet bekend is, kunnen spelers volgens de roadmap van Battlestate Games uitkijken naar een wipe in augustus 2023.

Editorial Office
igitems