Clash of Clans

Clash of Clans Super Troepen Niveau Lijst

Als je de meeste Clash of Clans-spelers vraagt wat het spel onderscheidt van de rest, zullen ze waarschijnlijk Supertroepen zeggen! Deze geüpgradede versies van gewone troepen zorgen voor een totaal nieuw spelplan voor aanvallen en verdedigingen in CoC, waardoor spelers kunnen experimenteren met compleet nieuwe strategieën.

Maar welke Super Troop is het beste? Met zo veel om uit te kiezen, geeft deze blogpost een ranglijst van de krachtigste, veelzijdigste en meest koopwaardige troepen.

Wat zijn Super Troepen?

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te weten wat Super Troepen zijn. Super Troepen zijn eigenlijk opgewaardeerde versies van normale troepen met unieke vaardigheden en hogere statistieken. Om een Super Troop vrij te spelen heb je een stadhuisniveau van 11 of hoger nodig en het gebruik van een Donker Elixir of een Super Drankje. Weet je niet wat dit zijn? Geen probleem, ze worden vrijgespeeld nadat je wat tijd in het spel hebt gestoken.

Super Troepen zijn na activering een beperkte tijd beschikbaar (meestal zeven dagen) en in die tijd kunnen spelers ze gebruiken in speltypen als Clan Wars en Clan Games.

Criteria voor rangschikking

Om een volledige en nauwkeurige ranglijst te maken, hebben we de volgende criteria overwogen:

  • De ruwe kracht in gevechten.
  • De investering in middelen en tijd die nodig is om ze vrij te spelen.
  • Hoe goed de Super Troop andere troepen kan ondersteunen en verbeteren.
  • Prestaties in verschillende speltypen.

Op basis van de huidige Clash-meta hebben we de Super Troepen in vijf niveaus ingedeeld: S, A, B, C en D. De S-tier fungeert als de sterkste Super Troops, terwijl de D-tier de troepen bevat die minder nuttig zijn. Elk niveau bevat een gedetailleerde analyse van de troepen, hun sterke en zwakke punten en de beste toepassingen.

Super Troepen van niveau S

Super Barbarian: De Super Barbarian heeft veel meer schade en HP dan de gewone Barbarian, waardoor hij een betere optie is voor die eerste aanvallen en het leeghalen van gebouwen. Zijn rage-effect geeft hem ook een extra boost, waardoor hij snel schade kan toebrengen. Dit maakt hem een goede keuze voor vroegtijdige druk en funnelling-strategieën.

Super Archer: De Super Archer kan door meerdere doelen in een lijn schieten, waardoor ze ongelooflijk handig is om gebouwen en verdedigingen uit te schakelen. Haar bereik en schade maken haar ook een no-brainer voor aanvallen, vooral in combinatie met andere langeafstandseenheden.

Sluiperige Kabouter: De Sneaky Goblin is snel en brengt enorme schade toe aan grondstofgebouwen, waardoor hij ideaal is voor het verzamelen van grondstoffen. Zijn vermogen om een paar seconden onzichtbaar te worden, stelt hem ook in staat om verdedigingen te omzeilen en recht op de buit af te gaan, waardoor hij een van de beste troepen is voor grondstofrooftochten, vooral in hogere divisies waar de buit zwaar wordt bewaakt.

Super Bowler: De Super Bowler gooit enorme rotsblokken die AoE splash damage uitdelen. Zijn aanvallen kunnen vijandelijke basissen verwoesten door meerdere gebouwen tegelijk te raken, waardoor hij een geweldige keuze is in elke aanvalsstrategie.

A-Tier Super Troepen

Super Muurbreker: De Super Wall Breaker is een geweldige keuze om door moeilijke vijandelijke verdedigingen te breken. Met zijn extra schade en de mogelijkheid om snel door muren te breken, is deze troep een geweldige keuze voor elke aanval. Door zijn explosieve kracht is het ook een briljante keuze in gewone aanvallen en Clanoorlogen, waar snelle toegang tot de kern van de vijand wedstrijden met gemak kan winnen.

Rocket Loon: De Rocket Loon combineert de kracht van een Balloon met snelheid en een first-strike ability, waardoor het een geweldige keuze is voor snelle luchtstrategieën.

Super Wizard: De Super Wizard deelt plonsschade uit met zijn aanvallen, wat hem nuttig maakt tegen groepen vijandelijke troepen en gebouwen. Zijn vermogen om bliksemschichten op meerdere doelwitten te richten voegt een extra laag schade toe, waardoor hij een goede keuze is voor zowel aanval als verdediging.

Super Minion: De Super Minion is een geweldige keuze vanwege zijn langeafstandsaanvallen en verhoogde schade, perfect voor het uitschakelen van verdedigingen van een afstand, waardoor het een geweldige keuze is in zowel offensieve als defensieve strategieën.

Super Hog Rider: De Super Hog Rider heeft verhoogde HP en schade, waardoor hij verdedigingen gemakkelijk kan aanvallen. Zijn krachtige sprong over muren geeft hem ook een voorsprong als hij door vijandelijke bases rent. Hoewel de Super Hog Rider uitblinkt in specifieke aanvalscompetities, is zijn algemene impact niet zo goed als die van Super Troops van een hoger niveau.

B-Tier Super Troepen

Super Draak: Deze draak heeft verhoogde schade en hit points, de Super Dragon kan gemakkelijk vijandelijke basissen vernietigen en zijn vermogen om splash damage aan te richten maakt hem nuttig tegen geclusterde verdedigingen en vijandelijke troepen. Deze troep is vooral goed in Clanoorlogen, waar zijn kracht van invloed kan zijn op belangrijke gevechten. De hoge kosten en tragere snelheid plaatsen hem echter in de B-klasse.

Superheks: De Superheks staat bekend om het oproepen van de Big Boy, een enorm skelet met enorme hitpoints en schade. Dit maakt haar een geweldige keuze voor het tanken van zware schade terwijl ze klappen uitdeelt aan de vijandelijke verdediging. Hoewel ze krachtig is, plaatsen haar hoge kosten en specifieke gebruikssituaties haar in de B-ranglijst.

Super Troepen van de C-klasse

Inferno Draak: De Inferno Dragon heeft de potentie om enorme single-target schade uit te delen, waardoor het een briljante keuze is tegen verdedigingen met hoge punten en vijandelijke helden. De trage oplooptijd en de kwetsbaarheid voor luchtafweer beperken zijn nut, waardoor hij in de C-klasse is ingedeeld.

Ice Hound: De Ice Hound werkt hetzelfde als de Lava Hound, maar met de extra mogelijkheid om verdedigingen te bevriezen als hij dood is. Dit kan voor wat strategie zorgen in bepaalde aanvalsscenario's, maar zijn algemene nut kan worden verbeterd in vergelijking met andere Super Troepen.

D-rij Super Troepen

Superreus: De Superreus heeft verhoogde hitpoints en schade, waardoor hij een uitstekende tank is om schade te absorberen terwijl andere troepen van achteren schade toebrengen. Zijn hoge kosten en beperkte nut in strategieën op een hoger niveau zorgen er echter voor dat hij niet hoger in de ranglijst staat.

Super Valkyrie: De Super Valkyrie levert een krachtige draaiaanval die spatschade toebrengt aan vijanden en gebouwen in de buurt. Hoewel ze geweldig kan zijn in bepaalde aanvalsstrategieën, zorgen de hoge kosten en het beperkte nut ervoor dat ze niet hoger in de ranglijst staat.

Super Miner: De Super Miner heeft verhoogde hit points en schade, met de mogelijkheid om onder de grond te graven om aanvallen te ontwijken. Zijn effectiviteit is echter beperkt in vergelijking met andere Super Troops door zijn trage snelheid en hoge kosten.

Editorial Office
igitems