Login / Join

Clash of Clans laadt niet? Probeer het volgende

Voor elke update wordt Clash of Clans uitvoerig getest op verschillende platforms om ervoor te zorgen dat het in topconditie verkeert. Er zijn echter momenten waarop de eerste installatie van het spel, updates of serveronderhoud problemen veroorzaken op specifieke apparaten.

Ben je nieuw in Clash of Clans? Volg onze gids over hoe je geld kunt verdienen, voor een gemakkelijke start!

Meest voorkomende laadproblemen

  • Clash of Clans laadt niet

Soms loopt het downloaden van Clash of Clans vast in een laadlus of start het niet eens. Het kan ook gebeuren tijdens een upgrade. Het spel opnieuw opstarten verhelpt dit vaak, maar er zijn momenten dat zelfs dat niet lukt.

  • Laden duurt eeuwig

De grootte van de Clash of Clans-toepassing kan de downloadsnelheid beïnvloeden, vooral met beperkte ruimte op je toestel. In deze situatie kan het downloaden uren of zelfs dagen duren, als je bereid bent zo lang te wachten.

Controleer tijdens een update de grootte van het installatiebestand in de betreffende app store en vergelijk deze met je beschikbare ruimte. Zo kunt u inschatten hoe lang het downloaden kan duren.

Hier zijn een paar manieren voor u om de download- en laadproblemen te identificeren en tips over hoe u ze kunt oplossen.

Het probleemoplossingsproces

We hopen dat de onderstaande alternatieven het makkelijker voor je maken om Clash of Clans te starten en het downloaden te versnellen. We verwelkomen uw opmerkingen aan het einde van dit artikel als u nog meer opties kent.

  • Uitschakelen, inschakelen

Je apparaat opnieuw opstarten is een populaire probleemoplossingsmethode. De herstart heeft een vreemde manier om problemen op de meeste smartphones en tablets op te lossen.

  • Slechte internetverbinding

Een slechte internetverbinding is vaak de reden waarom de meeste spelers laadproblemen ervaren bij het spelen van Clash of Clans.

Controleer eerst of je überhaupt nog verbonden bent met een netwerk. Probeer na het vaststellen hiervan een andere verbinding te bezoeken om te zien of het probleem exclusief bij het spel ligt of niet.

Als de andere link werkt, dan ligt het probleem zeker niet bij je apparaat.

De stabiliteit van het mobiele netwerk speelt ook een grote rol als u geen WiFi gebruikt. Deze internetverbinding is echter niet aan te raden voor elke download vanwege de hoeveelheid gegevens die het verbruikt. Het downloaden van je spel kan eeuwig duren omdat je geen gegevens meer hebt.

Het bovenstaande probleem is de reden waarom sommige apparaten een standaardinstelling hebben om downloads via mobiele internetverbindingen te voorkomen. Het kan zijn dat je die instelling moet verwijderen om alles te laten werken.

Krijg vandaag nog je Clash of Clans account op igitems!

  • Opnieuw inloggen bij Application Store

Het komt vaak voor dat applicatiewinkels problemen ontwikkelen na een update van het besturingssysteem.

Soms wordt u na de update uitgelogd en moet u opnieuw inloggen met uw gegevens.

  • Controleer de serverstatus

De servers van de applicatiewinkel die Clash of Clans hosten kunnen soms down zijn, waardoor er problemen zijn met laden.

  • Wis de cache

Probeer altijd de cache van je applicatie te wissen en opnieuw op te starten.

  • App verwijderen en opnieuw installeren

Alles van je apparaat wissen en de applicatie opnieuw installeren is een haalbare oplossing. Je moet er alleen voor zorgen dat je eerst ergens een back-up van spelgegevens maakt voordat je het doet, zodat je je prestaties niet kwijtraakt.

Wil je meer weten? Bekijk ons artikel over waarom Flags uit het spel werd verwijderd!

Conclusie

De genoemde procedures zouden je moeten helpen het laadprobleem met je Clash of Clans-spel te verhelpen.

Editorial Office
igitems