Login / Join

Arcane Seizoen 2: Alles wat je moet weten

Arcane is een fantasy-geanimeerde streaming televisieserie op Netflix onthuld in oktober 2019 ter gelegenheid van de 10e verjaardag van League of Legends, een multiplayer online battle arena (MOBA) videospel ontwikkeld door Riot Games. De serie is gebaseerd op League of Legends - gebruikmakend van multiverses en verschillende personages die het spel samenstellen, kampioenen genoemd, van verschillende stijlen, rollen, afkomst en achtergronden. Het is gemaakt om een filmische ervaring te vervullen voor hun trouwe fans en gamers door middel van animatie en verhalende vertelling van de kampioenen die ze spelen in dit spel, zoals verklaard door Riot. Geniet van de legendarische kampioenen door een goedkoop LoL-account te kopen met alles al vrijgespeeld.

Over het eerste seizoen

Riot Games werkte samen met Fortiche Productions om de ontwikkeling van de serie in goede banen te leiden. Het eerste seizoen draaide om het leven van kampioenen Jinx en Vi in hun fictieve werelden, Pilthover en Zaun. Het is bevestigd dat Arcane de reeds bestaande achtergrond en het verhaal van de kampioenen in dit spel nauwgezet heeft gevolgd, met een paar aanpassingen aan het ontwerp en dergelijke.

Het verhaal begon met de twee iconische kampioenen als oorlogswezen en werd ontrafeld om de kloof tussen de steden te tonen, veroorzaakt door een mislukte poging om ze te verenigen. Ook was te zien hoe andere kampioenen zich ontpopten tot bijfiguren, zoals Jayce, die een belangrijk apparaat uitvond dat tevens de wortel was van de kracht van verschillende kampioenen, en zijn tegenhanger, Silco, die een medicijn uitvond dat de ondergang van vele personages veroorzaakte.

De meeslepende vervolging van het verhaal door middel van animatie veroverde de harten van de kijkers. Na de lancering van de negen afleveringen tellende serie, IMDbeken de productieleden en fans het succes, het verdienen van negen Annie Nominaties en een runaway hit, zelfs erkend door IMDb als de hoogste rating voor een Netflix originele serie.

Het langverwachte tweede seizoen

Een langverwacht tweede seizoen is een onvermijdelijke ommekeer na het vergaren van aanzienlijke aandacht en feedback van de massamedia. Netflix bevestigde dat de serie in 2023 terug zal zijn, drie jaar na het uitbrengen van de laatste aflevering. Hoewel het maken van het eerste seizoen 6 jaar in beslag nam, verklaarde Nicolo Laurent, CEO van Riot Games zelf in een tweet dat fans en kijkers niet zo lang zouden hoeven te wachten. Fortiche Productions blijft om hen te helpen dit te bereiken.

De teaser voor het langverwachte tweede seizoen werd gepost door Arcane's officiële Twitter account slechts een dag na het uitbrengen van de laatste aflevering van het eerste seizoen. Fans speculeerden door de teaser dat een extra kampioen zijn debuut zal maken, hoewel zijn stemacteur nog moet bevestigd worden. Ondertussen zal de originele cast terugkeren, Hailee Steinfeld als Vi, Ella Purnell als Jinx, en Kaitie Leung als Caitlyn.

Arcane Seizoen I had een exclusief formaat waarin 3 afleveringen gelijktijdig werden uitgebracht omdat Riot vastbesloten was om de lancering van deze serie deel te laten uitmaken van de viering van de 10e verjaardag. Er waren quests en beloningen vrij te spelen in League of Legends die verbonden waren aan de uitgebrachte afleveringen. Verwacht wordt dat Seizoen II dit voorbeeld zal volgen zodra het wordt uitgezonden. Toch heeft een van de makers laten doorschemeren dat de serie niet bij het oude zal blijven en in de toekomst misschien een film-format zal volgen om andere kampioenen en hun verhalen te belichten. De League of Legends heeft meerdere fictieve werelden met 159 kampioenen, en ze streven ernaar om de serie uit te breiden in hetzelfde tempo als het spel, gezien ze met elkaar verbonden zijn. De makers willen doorgaan met wat ze zijn begonnen en meer contact leggen met hun trouwe fans.

Benieuwd naar meer informatie over League of Legends? Bekijk dan ons artikel over Wild Rift posities!

Editorial Office
igitems